Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa Dela

Većina Slovenaca za drastične mjere protiv izbjeglica

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
22.02.2016.
u 09:35

Slovenski dnevnik Delo prije tri tjedna proveo je anketu o izbjegličkoj krizi koja je uzrokovala rast netolerancije prema izbjeglicama i ljudi koji bježe pred ratovima u svojim domovinama.

Polovica ispitanika rekla je da ne bi dozvolila gradnju prihvatnog centra u blizini svoga kraja. Povećao se i opći strah zbog izbjegličke krize – u listopadu je zbog izbjegličke krize strahovala desetina ispitanika, a u aktualnoj anketi broj Slovenaca koje zabrinjava izbjeglička kriza popeo se na trećinu ispitanika.

Više od polovice ispitanika slovenske populacije spremno je poduprijeti politiku drastičnog smanjenja broja migranata, dok se četvrtina ispitanika s time ne slaže.

Uzimajući u obzir sociodemografske podatke, zaključak je da bi zaoštravanje politike poduprli birači SDS-a i anketirani koji imaju status zaposlenih. Politiku ograničenja prihvata izbjeglica ne podupiru birači ZL-a i stariji ispitanici iznad 65 godina starosti.  

>> I Slovenija se sprema na uvođenje kvota za azilante poput Austrije

Ključne riječi

Komentara 5

LI
liskovaca
10:26 22.02.2016.

tako je u cijeloj europi!!! Političari rade kontra onih koji su ih birali!!! Očito je da ih netko kontrolira!

DU
Deleted user
10:26 22.02.2016.

O takvoj jednoj anketi mi možemo samo sanjati jer¸se naši mediji ne žele zamjeriti vlastima.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
10:50 22.02.2016.

Svi su se trebali ugledati na Mađare, ovo nije od početka normalna situacija, lažni humanisti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije