Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstvo

Varga: MMF nije protiv izlaska HZZO-a iz državne riznice

Siniša Varga
Marko Prpić/Pixsell
16.05.2014.
u 14:25

-Odgoda izlaska iz riznice se dogodila prvenstveno zbog promjena na čelu ministarstva financija, a kad se stabilizira personalna situacija u tom ministarstvu ministar Lalovac će staviti izlazak HZZO visoko na listu prioriteta – kazao je ravnatelj HZZO-a i dodao da između njega i ministra zdravlja nema polemika

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga danas je u Opatiji, gdje se održava 5. konferencija za zdravstvo, govoreći o izlasku HZZO iz sustava državne riznice kazao da mu je potvrđeno da MMF nema ništa protiv toga i da nije nezadovoljan odlukom o odgodi izlaska. 

 -Ta odgoda se dogodila prvenstveno zbog promjena na čelu ministarstva financija, a kad se stabilizira personalna situacija u tom ministarstvu ministar Boris Lalovac će staviti izlazak HZZO visoko na listu prioriteta – kazao je Varga dodajući da između njega i ministra zdravlja nema polemika jer obojica rade za isti cilj - boljitak hrvatskog zdravstvenog sustava.

- Različiti smo ljudi i imamo različita polazišta jer ministarstvo zdravlja ima svoje zadatke, a HZZO druge, pojasnio je Varga. Sadašnji sustav ravnatelj HZZO-a je ocijenio potrošenim navodeći da je u zadnjih 20 godina 17,5 milijardi kuna utrošeno u sanaciju zdravstvenog sustava, a novi model ugovaranja i financiranja zdravstvene zaštite trebao bi poboljšati stanje.

Govoreći na opatijskoj konferenciji o rezultatima primjene novog modela ugovaranja primarne zdravstvene zaštite Varga je rekao da taj model, zbog dobrih rezultata, može biti primjer za razvoj sličnih modela u konzilijarnoj i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti i da je donio uštedu od 75 milijuna kuna.
Nacionalni plan bolnica predstavio je savjetnik ministra zdravlja Dario Sambunjak koji je kazao da će se provedbom master plana, prema procjeni ministarstva, uštedjeti oko 400 milijuna kuna.

>>HZZO će se iz riznice izdvojiti 1. siječnja, a ne 1. srpnja

Komentara 9

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:30 16.05.2014.

....pričaj i ti...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:30 16.05.2014.

....kada to dovoljno puta čujemo povjerovat ćemo...

NV
novo vriijeme
15:33 16.05.2014.

Malo je Rajko Ostojić neuvjerljiv u pokušajima da zaustavi Vargu, jučer je razlog bio nedorađenost projekta, danas smjena ministra financija a zapravo se teška srca Ministar odvaja od 27 milijardi kojima se može skoro sve kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije