Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremite kišobrane

Vakula: Dolazi promjena vremena s obilnim oborinama

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.11.2014.
u 14:27

Kiše će, srećom u manjim količinama, u noći i sutra biti i u sjevernim krajevima unutrašnjosti, pa i na vukovarskome području

Iako nas zasad prati za ovo doba godine iznadprosječno toplo vrijeme, ovaj tjedan, prema podacima DHMZ-a, doći će do znatnijeg pada temperatura.

Nakon kratkog predaha, kišno se razdoblje u većini krajeva već nastavilo, a diljem Hrvatske osobito će se zamjećivati sljedeće noći, kada će u mnogim mjestima na Jadranu i uz njega – u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskom kotaru i Lici, ponovno pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru, a od danas u podne do srijede u podne mjestimice vrlo vjerojatno i više od 100, javlja HRT.

Pritom će uglavnom na Jadranu biti i izraženijih pljuskova i grmljavine te jakog i olujnog, na udare mjestimice vjerojatno i orkanskog juga, koje će sutra skretati na samo malo slabiji južni i jugozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito i valovito, u noći ponegdje na otvorenome sjevernog Jadrana i jače valovito, visine valova i oko 4 metra.

Kiše će, srećom u manjim količinama, u noći i sutra biti i u sjevernim krajevima unutrašnjosti, pa i na vukovarskome području, gdje će tijekom okupljanja i kretanja kolone sjećanja vrlo vjerojatno padati, a vremenske će prilike dodatno otežavati i umjeren do jak jugoistočni vjetar. No, prema podnevu te osobito u drugom dijelu dana velika je vjerojatnost razvedravanja, barem djelomičnog, koje nekima možda bude i simbolično, pa i višesmisleno... Najniža temperatura zraka tijekom noći i jutra bit će oko 7, a poslijepodne između 14 i 16°C.

Bez kiše, ali hladnije vrlo će vjerojatno biti od četvrtka do subote, ponegdje i nedjelje, pri čemu će na Jadranu prevladavati sunčano, a u kopnenom području umjereno do znatno oblačno. Dojam hladnoće pojačavat će i slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu samo rijetko jaka bura. Početkom sljedećega tjedna, uz vjerojatni daljnji pad temperature zraka, mogućnost za oborine ponovno se povećava.

Zamjetno niže temperature od dosadašnje stvarat će početne uvjete za snijeg, ne samo u najvišem gorju, pokazuje prognoza Zorana Vakule. Stoga, bude li dovoljno oblaka, a trenutačni prognostički izračuni upućuju na zaključak kako će ih vjerojatno biti, ovogodišnji će studeni još jednom dokazati kako zna imati i ranojesenska i zimska obilježja. Naravno, za detaljnije i pouzdanije prognoze još valja pričekati.

>> Zoran Vakula: Prognoze upućuju na to da će zima biti toplija od prosjeka

Komentara 11

Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
15:08 17.11.2014.

Jooooj, nista ljepse od prvog snijega... kad se probudis ujutro u toploj sobi i dignes roletu, a vani netaknut bijeli pokrivac, aaaaaaaaaaaaa :))) Kasnije kad se sve zagadi, zaprlja i izbljuzga je bezveze :(

Avatar tajar
tajar
16:49 17.11.2014.

Que sera, sera!

KO
kompjuter
16:38 17.11.2014.

i ti mi vakula ideš na štangu već

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije