Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Vlade

Milanović: Neka se istraži koji su činovnici i političari krivi za porezne dugove!

Milanović Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.04.2014.
u 10:35

Milanović zatražio da se istraži u svim ministarstvima kako se do 2012. gomilalo dugove u državi na svim razinama. –To je sve bilo moguće u nečijoj režiji do 2012. godine – misli premijer

Na današnjoj sjednici Vlade RH, sazvanoj za srijedu zbog sutrašnjega Praznika rada, bit će predstavljen i nacrt prijedloga Zakona o kamatama, a odlučivat će se i o kreditnom programu mikrokreditiranja, kao, ističe se, prvom koraku u poduzetništvu. Ovaj je program osmislila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije.

Zakonom o kamatama, kako predlaže Vlada, uredila bi se najviša dopuštena stopa ugovornih kamata u novčanim obvezama, i to bez obzira na valutu u kojoj je ta obveza, primjerice kredit, izražena.

Premijer Zoran Milanović pozvao je da se istraži, počevši od Ministarstva financija, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutarnjih poslova, zašto su se gomilali dugovi i kamate do 2012. godine, "da se ne bi govorilo o revanšizmu, to nismo napravili prije dvije godine, ali netko je dopuštao da se ti porezni dugovi stvaraju."

– Ne mislim samo na to, već i na "ladičarenje", i na milijune nenaplaćenih kazni od policajaca... to je sve bilo moguće u nečijoj režiji do 2012. godine – kazao je Milanović i dodao da netko u državi namjerno nije naplaćivao dugove.

Pred potpisivanjem je novi granski kolektivni ugovor u prosvjeti, bit će danas, najavljuje ministar obrazovanja Željko Jovanović. Cilj je, kaže, uvođenje više reda, racionalizacija sredstava za obrazovanje i osiguranje još veće kvalitete u prosvjeti.

– Granski kolektivni ugovor je jučer na referendumu učitelja podržan s više od 80 posto –  kaže Jovanović.

Komentara 97

PE
PeroDZG
10:39 30.04.2014.

Tko bi bio kriv za dugove - vjerojatno poduzetnici, poljoprivrednici, ribari, nezaposleni, radnici, Crkva,sindikati, HDZ, Željka Markić, a nikako ne visoki porezi, birokratski užas i brojni nameti koje nam nameću Milanovićevi mudraci!

DU
Deleted user
10:31 30.04.2014.

Nije napravljeno prije dvije godine da se nebi radilo o revanšizmu?!?!?! Jel to Milanović želi reći da je namjerno stopirao istrage kriminalnih radnji???? Pa taj čovjek je svaki dan bubeta sve gore i gore stvari!!!

Avatar Carrera
Carrera
11:03 30.04.2014.

zanimljivo da o poreznom dugu priča predsjednik vlade koja kroz predstečajne nagodbe, tzv. pljačku stoljeća kako je mediji nazivaju, oprašta milijunske dugove svojim prijateljima. bilo bi mu pametnije da šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije