Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,2 stupnja po richteru

Ponovno se zatresao jug Hrvatske: Potres u Mljetskom kanalu

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
12.11.2016.
u 17:39

Potres nije mogao prouzročiti materijalne štete

Umjeren potres s epicentrom u Mljetskom kanalu, pet kilometara sjeverno od Polače, zabilježili su u subotu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Magnituda potresa, zabilježenog u 13 i 25 sati,  iznosila je 3.2 stupnja prema Richteru, a intenzitet kojim se potres mogao najjače osjetiti bio je IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres nije mogao prouzročiti materijalne štete.

Inače, prije nepuna dva tjedna zabilježen je i jak potres kod Mostara u BiH, a prije tri dana i u Crnoj Gori. Oba potresa osjetila su se na jugu Hrvatske.

>> Potres magnitude 6,2 stupnjeva kod japanske obale blizu prefekture Fukushima

>> Potres u Crnoj Gori, osjetio se i na krajnjem jugu Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar think pink
think pink
21:19 12.11.2016.

ne znam tko stavlja ovakve debilne naslove??? potres od 3,2 ne može zatresti apsolutno ništa. takvih potresa se u svijetu dogodi preko 500 svaki dan.

TH
than
01:59 13.11.2016.

Auuuuu.... Koji potres ( u normalnim drzavama se ne pise o ovako necemu)... Da je proljece zapitao bi se jel' visibabu malo pomjerio od treskanja. Kamo srece da se kod nas Zemlja 'oslobadja' ovako 'visoko'. Moze i svakih nekoliko dana.. Bolje i malo po malo, nego da ga odvali.

JB
jole.brajin
19:27 12.11.2016.

Brozović ,pa mora biti potres normalno bravo rođeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije