Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga OPGH Život:

'Stazić je na nečuven način uvrijedio Ružicu Vukovac, dobro da je uklonjen iz sabornice'

Ružica Vukovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
22.05.2016.
u 17:40

Nijedna stranka niti itko od zastupnika nisu se osjetili ponukanima da se ograde od nevjerojatne bahatosti kojom je Stazić demonstrirao svoj odnos prema teškoj tragediji obiteljskih gospodarstava na hrvatskom selu, tvrde iz Udruge.

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske - Život oglasila se nakon što je SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić prozvao Ružicu Vukovac iz Mosta tvrdeći kako ona u svom parlamentarnom nastupu i kritici bivšeg ministra poljoprivrede Jakovine zastupa svoje osobne i obiteljske probitke.

- Tijekom zasjedanja Hrvatskog sabora zastupnik Stazić na nečuven način napao je i uvrijedio zaslužnu članicu naše Udruge Ružicu Vukovac tvrdeći da ona zastupa osobne i obiteljske probitke. Optužio ju je da su njena stajališta uvjetovana činjenicom da obiteljski zahtjev za potporu u okviru natječaja za sredstva ruralnog razvoja nije prošao 'po važećim kriterijima'. Po tim kriterijima 5% interesenata određeno je za dobiti 9/10 svih sredstava dočim je s 1/10 preostalih sredstava trebalo zadovoljiti 95% kvalificiranih manjih gospodarstava. Takva je politika u potpunom raskoraku s intencijama Zajedničke poljoprivredne politike EU pa je Europska komisija opširno i argumentirano iskritizirala anomalije u kriterijima i do daljnjega zaustavila isplatu 1,23 milijarde kuna u okviru spomenutog natječaja - priopćili su iz UOPGH Život te dodali:

- Da bi svoju laž i uvredljivu insinuaciju pred hrvatskim parlamentom dodatno zagorčio i ponizio gđu Vukovac, Stazić je zastupnicima čak nadmeno predložio da iz svojih pozamašnih primanja skupe pomoć njenoj obitelji i tako ušutkaju svoju kolegicu. Pozdravljamo odluku predsjednika Sabora da nakon teških osobnih uvreda i agresivnog ponašanja Stazića ukloni sa sjednice. Zabrinjava nas, međutim, da se nijedna stranka niti itko od zastupnika nisu osjetili ponukanima da se makar u medijima ograde od nevjerojatne bahatosti kojom je zastupnik Stazić demonstrirao svoj odnos prema teškoj tragediji obiteljskih gospodarstava na hrvatskom selu i ozbiljnim posljedicama koje ona ima za cijelu hrvatsku ekonomiju - zaključuju u priopćenju.

>>Sabor odbacio izvješće pučke pravobraniteljice, Radin: To je katastrofa

>>Bulj: Jakovina je odgovoran za stopiranje poljoprivrednih poticaja

Komentara 50

OL
olrajt
18:10 22.05.2016.

...drug Stazić slika je i prilika komunista-,bezobrazan,arogantan,lažov,klevetnik i na kraju Milanovičev pesek!....što više govori to bolje!

BK
branko-kockica
17:51 22.05.2016.

Kad Stazić jednog dana ugine, hrvatski proračun će se oporaviti. A i estetska slika Hrvatske.

DU
Deleted user
18:19 22.05.2016.

Koga briga za Stazića. Zašto ne pišete o Jakovini i ostalima koji uništavaju hrvatsko selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije