Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAM STAV

Udruga Pet Plus provodi program prevencije ovisnosti u školama u Zagrebu i Požegi

Pet plus
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
27.09.2014.
u 21:43

U program je uključeno oko 90 nastavnika i stručnih suradnika te oko dvije tisuće učenika šestih i sedmih razreda

Program prevencije ovisnosti “Imam stav/Unplugged”, nastao suradnjom više zemalja Europe, a koji se temelji se na učenju životnih vještina i konceptu socijalnih utjecaja, predstavljen je u petak na konferenciji “Imam stav” Udruge Pet Plus. Riječ je o programu koji se provodi u zagrebačkim školama već tri godine i koji obuhvaća čak trećinu osnovnih škola u Zagrebu. U program je uključeno oko 90 nastavnika i stručnih suradnika te oko dvije tisuće učenika šestih i sedmih razreda. Osim u Zagrebu program se provodi od ove godine i u Požegi, a čak je desetak škola na listi čekanja za provedbu programa.

– Ono što ovaj program prevencije razlikuje od ostalih je što mi djecu ne učimo samo to da je droga štetna, već ih učimo zdravim stilovima života, kako da se zauzmu za sebe i kako da znaju reći ne i kako da budu dobri prema svojim vršnjacima – kaže Suzana Vulama, koordinatorica projekta Imam stav.

Konferenciji je nazočio i Daniel Pellaux, istaknuti stručnjak na području prevencije ovisnosti, koji je istaknuo kako se prevencija mora događati u zajednici i zajedno s roditeljima, školama... Bez toga nema rezultata.

>> Dječja zvijezda progovorila: Ja sam narkomanka i alkoholičarka

Komentara 2

Avatar fijolica
fijolica
22:07 27.09.2014.

Ne uče ih da je droga štetna??? A kad, usprkos "zdravim stilovima života" dođu u priliku probati drogu, mislit će da je bezazlena, ili neće uopće znati zašto bi trebali reći "ne". I reći će "da". Uvrnuta neka metoda! Djeca imaju pravo znati da je droga štetna. Ili ovi misle da nije? Ja im svoje dijete ne bih prepustila! Tko zna što im još prešućuju!!

V6
vukovarac 61
22:22 27.09.2014.

To je odgoj,zauzmi stav i zapali maru jer mi ti nismo rekli da je štetna,pa valjda ti sam znaš.Bitno je imati stav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije