Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvao buru

U Vrhu HDZ-a drže da je Prgomet prešao granicu

Prgomet + Karamarko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.02.2015.
u 19:22

Zasad, tvrde, ne nasjedaju na otvorene provokacije, ali ako “kamikaza” nastavi, neće ga nitko moći spasiti

Drago Prgomet, zamjenik šefa HDZ-a, u nepunih je mjesec dana dvaput ozbiljno medijskim istupima iskočio izvan političkog okvira stranačkog vodstva. Prvo je u svom blogu poslao poruku da je dosta braniteljskog prosvjeda u Savskoj, potom ju je začinio u intervjuu Večernjem listu, da bi sada u Jutarnjem listu jasno rekao da ne podržava radikalno desnu retoriku Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a. Štoviše, kaže da bi Karamarko takvom politikom mogao Zoranu Milanoviću omogućiti još jedan mandat.

U kampanji Trećeg puta

Prgomet je po ocjeni mnogih sada prešao Rubikon. Iz njegovih posljednjih istupa, iako on dosljedno govori ono što misli i to se najčešće kosi s politikom vodstva stranke, može se iščitati da bi uskoro mogao napustiti HDZ. Točnije, Prgomet sada i otvoreno provocira da ga se isključi. U vrhu HDZ-a pak poručuju da je jedina dvojba hoće li Prgometa pustiti neka priča svoje i sam ode iz stranke ili će ga izbaciti. Karamarko je, kako doznajemo, skloniji prvoj opciji, odnosno nije da ga se isključuje iz HDZ-a. Ipak, u vrhu stranke kažu kako ni on neće u konačnici moći spriječiti da se Prgometa izbaci nastavi li biti “kamikaza” jer su, tvrde naši izvori, veliki pritisci članstva na terenu da se priča s njim okonča jer drže da šteti HDZ-u. No, vodstvo stranke zasad “neće nasjesti na Prgometove provokacije da ga se izbaci”. U vrhu HDZ-a uvjereni su da je Prgomet u kampanji Trećeg puta i da će se vrlo brzo vidjeti za koga radi, a kao “poslodavca” označuju Ivu Josipovića.

– Prvo je Josipović opalio šamarčinu SDP-u, a sada je Prgomet, kao, opalio šamarčinu HDZ-u. Zanimljivo, nije se pojavio ni na jednom skupu u predsjedničkoj kampanji, ali zato uvijek napada HDZ uoči izbora – rekao nam je sugovornik iz vrha stranke. Drago Prgomet danas je nije oglašavao, osim što je objavljen i njegov intervju na Hrvatskom radiju. U njemu se jasno distancirao od Josipovića, a ako i dođe do njegovog političkog angažmana izvan HDZ-a, sigurno neće imati veze s bivšim predsjednikom.

Na meti kritike – šef

Prgometova filozofija kritike ne svodi se na kritiku HDZ-a i članstva, nego Karamarka, i na neki je način riječ o srazu dvaju jakih individualaca. U HDZ-u Prgometu pak zamjeraju njegovo minoriziranje uzastopnih pobjeda te stranke, a on pak odgovara da nije stvar samo u pobjedi nego i kako ćeš i s kim pobijediti te kako će se HDZ politički pozicionirati. Da između Prgometa i vodstva HDZ-a ne cvjetaju ruže jasno je od dolaska nove ekipe na vlast u stranci 2012. Prgomet je tada neposredno izabran za zamjenika predsjednika sa 715 glasova, a Karamarko ih je osvojio 971. Nedostatak bilo kakve komunikacije između Prgometa i Karamarka, pa i Prgometovo pismo Karamarku u kojem se žali da nisu razgovarali u četiri oka dvije godine, dokaz su loših odnosa.

Činjenica je da Prgomet nije pozvan valjda ni na jednu službenu novinsku konferenciju HDZ-a i da je zapravo u potpunosti marginaliziran iz stranačkog života. Iako mu zamjeraju da nije sudjelovao u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, činjenica je da nije bio pozivan ni na njene skupove. S druge strane, u HDZ-u Prgometu zamjeraju da jedino što radi jest to da napada HDZ, umjesto da se bavi kritikom SDP-a, Milanovića i Josipovića. Čak se i šale da se očito priključio Occupy Croatia pokretu protiv “šatoraša” u Savskoj. Također, sve njegove istupe smatraju točno tempiranima da idu u prilog njihovim oponentima, a ne HDZ-u. Očito su prijepori na relaciji Prgomet-HDZ i obrnuto nepremostivi.

>> 'Neki od vođa braniteljskog prosvjeda imali su priliku vidjeti moj blog i prije nego što je objavljen'

Komentara 116

PO
poglavnikante
20:40 21.02.2015.

Pustite čoveka neka priča, pokazuje tko je i što je Drago samo ti pričaj narod kaže bitno je tko priča a ne što priča a ti što pričaš su uvreda za zdravi razum. U stranci si koju mrziš kad je netko već spomenuo mržnju. Također netko je napisao pa nije te nitko zakovao za stranku, o9tiđi Maras, Jelušić, Jusipović valjda nisu još dali signal kada trebaš izaći. Do tada zabavljaj sebe a i narod od čega samo TI imaš štetu Drago.

DR
drugPlenky
20:49 21.02.2015.

Prgomet samo izvršava Milanovićevu strategiju "udri po Karamarku", to je toliko jadno da se slažem s tim da ga treba pustiti neka uvene. Baš me zanima hoće li se u Utorak pojaviti u Lisinskom i kako će pogledati u oči običnim članovima HDZa a oni su jako ljuti

PI
pismeni
20:06 21.02.2015.

Cijenjeni g. Prgomet, vi kao da ništa niste naučili o politici na ovim prostorima. Ja se slažem da je HDZ-e sa Sanederom na čelu svojim postupanjem vratio na vlast komuniste i jugonostalgičare. Sada kada imamo povjesnu priliku da ih pometemo do nogu vi glumatate i sami sebi ste najvažniji. Zašto nedate g. Karamarku priliku i vremena da do kraja očisti HDZ-e od Sanaderovih kadrova? Iskreno se nadam da ćete pomoći stranci i mirno otići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije