Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donatorska večera

U Umagu skupljeno 200.000 kn za razminiranje Smiljana

donatorska večera
Foto: Slavko Miđor/Pixsell
1/10
27.07.2013.
u 22:18

Adlešič: Zadvoljstvo je raditi kad uživamo podršku dva predsjednika, gospodarstvenika, uglednih osoba iz javnog života... To govori da radimo dobar posao I da se njegov humanitarni karakter prepoznaje. Veselimo novim donatorima

Razminiranje Like se nastavlja, Teslin zavičaj uskoro će biti bez mina – poručeno je večeras s treće donatarorske večere zaklade “Hrvatska bez mina”  koja je održana u večeri finala umaškog 24. Vegeta Croatia Opena. I ove godine u Umagu okupili su se predstavnici gospodarstva I naših najjačih tvrtki kako bi podržali humanitarni project prikupljanja sredstava za razminiranje Smiljana. Akcija pokrenuta prje tri godine u Umagu, za trajanja ATP-a,  također donatorska večera pokazala se dobitnom kombinacijom.

Dva predsjednika pomažu Zakladu

Zaklada “Hrvatska bez mina”  od tada do danas je novcem prikupljenim u Umagu te udvostručenim donacijom ITF-a, financirala razminiranje  željenog područje kod Smiljana, čak 15.260 m2 nedaleko rodne kuće Nikole Tesle. Akciju su podržali predsjednik RH Ivo Josipović ali I bivši predsjednik Stjepan Mesić koji svesredno kao član NO Zaklade podupire ovakve projekte.

Domaćica, I kako je praksaproteklih godina pokazala, uspješna sakupljačica donacija predsjednica Zaklade, Đurđa Adlešić,  iznimno je, kaže, zadovoljna večerom  te prikupljenim donacijama. Skupljeno je prema prvim podacima 200 tisuća kuna, Doking, tvrtka za razminiranje, će se iskazati donacijom u vidu  izvođenja radova, a prikupljanje sredstava I razminiranje proširiti će se I na neke druge kraje.

Adlešič: Hvala svimam od srca!

- Posebno je zadvoljstvo I čast raditi ovakav posao, tim više kada uživamo podršku dva predsjednika, I sadašnjeg I bivšeg, te  gospodarstvenika I uglednih osoba iz javnog I društvenog života zemlje. To govori u prilog činjenici da radimo dobar posao I da se njegov humanitarni  karakter prepoznaje. Posebno se veselimo novim donatorima koji sun am se ove godine prildružili I bili večeras s nama. Hvala svima, od srca. Nadam se da će nas I dalje podržavati – zahvalila je predsjednica Adlešič Donatori koji su podržali project razminrianja smiljana su  Zagrebačka banka, Alianz, Janaf, Podravka...  Uključila se i Istraska županija, a  večer su podržali sadašnji i bivši župan - Valter Flego i Ivan Jakovčić, lički župan Ivan Kolić, ministar turizma Darko Lorencin, utemeljitelj Nacionalnog foruma Nikica Gabrić te mnogi drugi.  

Kako bi večer bila dostojna važnog humanitarnog skupa pobrinuo se Tulio Fernetich iz San Rocca, ovogodišnji organizator Istra Gourmeta koji je u Umag doveo slavnog talijanskog chefa Emanuela Scarella. Odabir vina prepušten je iskusnom somelieru Sandiju Parisu pa nema sumnje da će birana istarska vina dostojno pratiti velikog maga talijasnke gastronomije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije