Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
twittervju - N. Bubnjar

U Škabrnju su svi dobrodošli, a posebno oni koji predstavljaju državu

Nediljko Bubnjar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
18.11.2014.
u 08:38

HDZ-ov načelnik općine Škabrnja Nediljko Bubnjar govori o obljetnici pokolja Škabrnjana, ali i o prijeporima oko Vukovara

Na današnji dan 1991. izvršen je i pokolj u Škabrnji. Kako ćete obilježiti godišnjicu te tragedije?

Svi, a očekujemo dvije-tri tisuće ljudi, okupit ćemo se u 10 sati na ulazu u Škabrnju gdje je i započeo zločin nad 57 Škabrnjana koji su zvjerski ubijeni. Potom ćemo položiti vijence na spomen-obilježju masovne grobnice. Slijedi misa te u 12 sati komemoracija na središnjem trgu.

Tko od predstavnika vlasti dolazi u Škabrnju?

Uime predsjednika države dolazi admiral Ante Urlić, Sabor će predstavljati potpredsjednica Dragica Zgrebec, a Vladu ministar Arsen Bauk.

Kako komentirate prijepore i tenzije uoči obilježavanja stradanja u Vukovaru, prepiranja o broju kolona, mjestu kretanja, prozivanja o “petokolonašima”...?

Žao mi je kao čovjeku i branitelju da se to događa, da nismo tolerantni i da cijeli taj dan nije posvećen samo pijetetu prema žrtvama. Ovdje u Škabrnju svi su dobrodošli, posebno institucije države. Njihovi predstavnici moraju biti lijepo i dostojanstveno dočekani jer oni dolaze uime države i svih građana. Na ovaj dan ne smije biti politike.

>> Tisuće svijeća zapaljeno za Grad Heroj duž Vukovarske avenije

Komentara 11

BA
balic
08:55 18.11.2014.

Tenzije uoci obiljezavanja stradanja Vukovara dizete vi novinari / mediji,danima se ponavlja jedno te isto kao da se samo ceka da bude vise kolona, a ne jedna da bi vi imali matrijala danima za pisanje ..Umjesto gledat naprijed vi sese vracate unazad godinu dana.

Avatar El Indio
El Indio
09:03 18.11.2014.

oni koji predstavljaju drzavu ce i u Skabrinji strogo uvest cirilicu pa se onda zali

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:47 18.11.2014.

I nakon toliko strahota po Hrvatskoj, prisiljeni smo i danas gledati četničke skupove o velikoj Srbiji po Beogradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije