Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak otpisanih

U SDP bi se opet vratili i Linić i Kolarić

09.04.2014., Iblerov trg, Zagreb - Rajko Ostojic i Zlatko Komadina dolaze na sastanak Predsjednistva SDP-a.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
13.01.2016.
u 07:12

Bivši šef financija drži da iskustvom može pomoći SDP-u, Kolarić idejama, ali samo ako Komadina pobijedi

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina najavio je u ponedjeljak da će ući u ring protiv Zorana Milanovića i pokušati ga zamijeniti na mjestu šefa stranke. Ako uspije, obećao je da će abolirati članove SDP-a koje je Milanović izbacio iz stranke, poput Slavka Linića i Aleksandre Kolarić.

Stranka treba okupljati

Bivši ministar financija i, sve dok nije bio izbačen iz stranke, jedan od tri-četiri najmoćnija SDP-ovca nije nam jučer decidirano odgovorio hoće li se vratiti u SDP ako Komadina pobijedi Milanovića. No, iz razgovora zaključujemo da ta opcija nije isključena.

– Moj povratak nije bitan. Ali poruka gospodina Komadine vrlo je bitna. On je rekao “ne” Milanovićevu autokratskom vođenju stranke i politici izbacivanja neistomišljenika iz stranke. Komadina promiče upravo suprotnu politiku, a to je da socijaldemokratska stranka treba okupljati, da treba svakog čovjeka, pa i neistomišljenike s kojima treba polemizirati, a ne ih izbacivati iz stranke – rekao je Slavko Linić i dodao: “Svojim velikim iskustvom ja uvijek mogu pomoći SDP-u u dijelu programa. A hoću li biti član – nije bitno”. Komadinine šanse protiv Milanovića Linić procjenjuje velikima.
– Izabere li članstvo stranke promjene, takvom se SDP-u želim pridružiti i doprinijeti promjenama svojim idejama i javnim djelovanjem – kaže Aleksandra Kolarić, koja je iz SDP-a izbačena krajem 2013. zbog verbalnog delikta.

Najavio je Zlatko Komadina i kako će, postane li šef SDP-a, okupiti danas raspršenu ljevicu iz čega se da zaključiti kako bi rado u SDP-u (ili barem u savezu sa SDP-om) ponovno vidio i Ivu Josipovića, ali i Mirelu Holy, koja je nakon odlaska iz SDP-a osnovala ORaH – stranku koja na parlamentarnim izborima nije uspjela osvojiti nijedan saborski mandat, a ona sama dala je ostavku i najavila da se više neće kandidirati za predsjednicu stranke.

– Neću se vratiti u SDP. Ja sam članica i utemeljiteljica ORaH-a. I nisam izbačena iz SDP-a, nego sam sama otišla – rekla nam je Holy.

Podrška Milanoviću

Ni Zoran Milanović ne miruje. Iako mu se više puta prigovaralo da u stranku za njegova mandata nije došao nitko renomiran, jučer je otkrio da su se u istom danu u SDP učlanila dvojica ministara te Bojan Glavašević. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić u vladu je ušao kao nestranački stručnjak, a učlanio se u SDP tek nakon što je lijeva koalicija izgubila izbore.

– Sada kada su izbori izgubljeni, a demokratske vrijednosti mogle bi biti ugrožene, odlučio sam se upisati u SDP. To nema veze s karijerizmom, već s mojom željom da dam doprinos u borbi za bolju Hrvatsku i povratak SDP-a na vlast. Na izborima za šefa stranke podržat ću Zorana Milanovića. Apsolutno. Bio je odličan premijer, a poslije idućih izbora opet će biti premijer – rekao nam je Miljenić.

Ministar branitelja Fred Matić kaže pak da se u stranku učlanio jer se želi baviti politikom.

– Smatram da negdje treba pristupiti kad je najteže. U šator pobjednika žele svi. SDP-u nije najteže, ali nije ni lako – kaže Matić, koji će se i sam kandidirati na unutarstranačkim izborima. Za Glavni odbor, kaže, sigurno, a možda i za člana Predsjedništva.

O takvim ambicijama Bojan Glavašević nije razmišljao, a u SDP je, kaže, ušao jer je situacija u državi zahtjevna i potrebno je igrati timski.

– Mene je SDP uvijek podupirao u osobnim akcijama. Jedan od motiva je i činjenica da je moja generacija jako slabo zastupljena u politici – kaže Glavašević.

>> 'Hrvatsku je snašla nepogoda. SDP-u treba netko će se protiv nje boriti žešće nego prije'  

>> Komadina, Ostojić, Bernardić i Leko idu protiv Milanovića

Komentara 3

Avatar abakus
abakus
07:47 13.01.2016.

"Mene je SDP uvijek podupirao u osobnim akcijama (čitaj: ambicijama, op.a.)." – kaže Glavašević. Ne, Bojane, SDP te je samo dobro iskoristio zbog tvog poginulog oca čije si ti prezime osramotio svojim izjavama i ponašanjem. SDP-u takvi uvijek trebaju: Izdajicee i prevrtljivci, kakav je i Matić, Kotromanović i drugi njima slični. SDP-u takvi ljudi služe da opere svoju prošlost onih koji i dalje podržavaju masovnog ubojicu, bonvivana i diktatora Broza, oni koji su predali oružje teritorijalne obrane Hrvatske Srbiji netom prije nego što smo napadnuti, onih koji nikad nisu htjeli samostalnu Hrvatsku i onih koji i dan danas čine sve što mogu protiv dobrobiti samostalne Hrvatske. A za to će upotrijebiti sve i svakoga, vidjeli smo to i na prošlim izborima. Pa i tebe tj. tvoga oca jer ti sam nevažna si osoba. A ti si na to objeručke pristao.

Avatar juricamesko
juricamesko
10:12 13.01.2016.

zaboravili ste nabrojiti i Danicu Jurčić Spasović glasogovornicu SDP.kome je ona dala podršku taj je sigurno gubitnik.a o ovoj trojici novopridošlih nema smisla trošiti riječi.njihova djela govore za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije