Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati inspekcije

U jabukama eko-proizvođača Maria Severa nisu pronađeni pesticidi

mario sever
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
30.10.2015.
u 12:35

Bio je to nenajavljeni nadzor 14. listopada u trgovini u Tratinskoj ulici

U jabukama ekološkog proizvođača Maria Severa uzetima u nenajavljenom nadzoru u trgovini u zagrebačkoj Tratinskoj ulici poljoprivredna inspekcija nije našla pesticide, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

 Inspekcija je u kontrolu Severovih jabuka krenula nakon što je magazin Telegram bio objavio da je analiza koju su proveli pokazala da Severovi varaju kupce prodajući im voće tretirano sredstvima za zaštitu bilja pod ekološko. Obitelj Sever sve vrijeme tvrdi da to nije istina i da je sva hrana koju proizvode 100 posto ekološka, što potvrđuju i nalazi Bioinspekta, tvrtke ovlaštene za nadzor ekoloških proizvođača:

"Nakon medijskog članka, poljoprivredna inspekcija provela je uvid u dokumentaciju kontrolnog tijela Bioinspekt d.o.o. te je iz iste razvidno da je u srpnju 2015. godine kod predmetnog subjekta provedena stručna kontrola, da je uzeto pet različitih uzoraka (rajčica, kovrčavi kelj, tikvica, paprika i pir brašno) te prema analitičkim izvješćima nisu utvrđeni ostaci pesticida. Nadalje kontrolno tijelo je nakon objavljenog novinskog članka uzelo uzorke jabuka kod predmetnog subjekta s parcele proizvodnje, skladišta i prodajnog mjesta te prema analitičkom izvješću za iste nisu utvrđeni ostaci pesticida", navodi Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju.

Poljoprivredna inspekcija Severove je jabuke ovlaštenom laboratoriju dala na analizu 14. listopada. 

>> Mario Sever: Radimo pošteno, a u posljednjih smo pet godina prošli 34 testa

Komentara 33

PA
Pax
14:57 30.10.2015.

Jel' to naruceni clanak? Normalno da inspekcija nije utvrdila prisutnost pesticida post festum (nakon objave clanka)! Imalo se dovoljno vremena za unistenje inkriminirane robe.

IC
Icke
13:14 30.10.2015.

Svaka cast Mario..imat ćes podmetanja redovno jer radis posteno i odgovorno..

SQ
squalus
13:41 30.10.2015.

Sada lijepo tuži taj Telegram zbog podmetanja i laži! "If everyone likes you, you're doing something wrong."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije