Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastoj i dalje traje

U drugom polugodištu ove školske godine učenici osmih razreda ne dolaze u Vukovar

Vukovar učenici
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.04.2016.
u 19:15

Državna komisija za kontrolu javne nabave ima dvije žalbe koje mora riješiti, kaže Zoran Šangut

Posljednji put učenici osmih razreda u Vukovaru na dvodnevnom programu učenja o Domovinskom ratu bili su u prvom polugodištu, a odonda taj besplatni program stoji.

Ravnatelj Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar" Zoran Šangut s početkom drugog školskog polugodišta najavljivao je kako će se program dolazaka osmaša u Vukovar nastaviti ubrzo nakon donošenja državnog proračuna, ali to se nije dogodilo. Sredinom ožujka na adrese škola slao je obavijesti o otkazivanju prethodno zakazanih posjeta. Šangut objašnjava kako su pred Državnom komisijom za kontrolu javne nabave dvije žalbe: vukovarskih ugostitelja i autobusnih prijevoznika.

– Novac je odobren, ali mi ne možemo organizirati dolazak djece dok se ne riješe ove dvije žalbe. Očekivali smo kako će se program nastaviti 1. travnja, ali nije. Sada zaista ne znam kada bi to moglo biti – rekao je Šangut.

Zbog zastoja dobar dio ove generacije osmaša iz Hrvatske neće posjetiti Vukovar. Mogućnost posjeta učenika Vukovaru produljena je do 30. lipnja, a već sada je napravljen raspored posjeta za cijelu sljedeću godinu. U međuvremenu obavljaju se i infrastrukturni radovi pa će za nekoliko mjeseci i restoran u vojarni proraditi. U sklopu programa godišnje bi Vukovar trebalo posjetiti oko 40.000 osmaša, a planira se program proširiti i za djecu Hrvata iz BiH.     

>>Osmaši će i dalje putovati u dvodnevni posjet Vukovaru

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
19:58 11.04.2016.

Zanimljivo, nazovi-kulturnjaci il antifa-udruge nit riječi o ovom. Vukovarska priča ih ne brine, još manje jel buju djeca čula istinu o Domovinskom ratu.......ct, ct, ct.....ipak su njihvi bili na drugoj strani !!!

DU
Deleted user
20:12 11.04.2016.

Izgleda da drugovi žele preusmjeriti hrvatsku mladost prema Jasenovcu, Treba potpirivati plamen mržnje ipak razni vampiri žive od nje. Eto danas su se mnogi razotkrili.

AN
antišajakin
03:25 12.04.2016.

Pa baš moga osmaša dopalo da ne ide ?!, za ovo ispraviti tribalo bi da nas četvoro ,ja,supruga, osmaš i mlađa mala, dobijemo termin besplatnog posjeta Vukovaru. Nadam se ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije