Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Orešković:

'Vjerujem da Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Hrvatske. Ja ću formirati tim za Inu'

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
12.05.2016.
u 15:53

Ono što smo obećali, ispunit ćemo, poručio je Orešković

Premijer Tihomir Orešković rekao je na današnjoj konferenciji za medije da neće prodati sve tvrtke koje su skinute s popisa strateških tvrtki. Na listi za prodaju bit će Končar (25 posto), Sunčani Hvar (17 milijuna eura), Eutelsat (30 milijuna eura) i Croatia osiguranje, a na taj način doći će do 200 milijuna eura. Za Podravku je rekao da uopće nije u igri.

– Ove druge firme – nemamo namjeru ništa od toga prodati, to su spinovi. Na listi su samo da imamo opciju ako ćemo htjeli pokrenuti neki proces – rekao je Orešković. Poručio je da to pokazuje da Vlada funkcionira i da su vrlo brzo donijeli tu odluku.

Orešković je rekao da je glavni cilj da svima bude dobro. Investicije su kvalitetne za građane i na kraju će biti plus za njih, poručio je.

– To je win-win i dobro za sve nas – rekao je Orešković, dodajući da ćemo moći smanjiti dug i povećati kreditni rejting. Izrazio je uvjerenje da ćemo vidjeti pozitivne poruke kreditnih agencija.

– Ono što smo obećali, ispunit ćemo – poručio je.

Komentirao je i slučaj Karamarko-Petrović rekavši da čeka odluku Povjerenstva o sukobu interesa.

– S moje strane, vjerujem da gospodin Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Republike Hrvatske – rekao je Orešković. Na pitanje novinara što će učiniti ako Povjerenstvo utvrdi nepravilnosti, rekao je da ne želi spekulirati.

Orešković je rekao da će formirati tim za Inu, poručio da arbitraža neće stati te da bi bilo pametno da sjednu i razgovaraju. Rekao je da neće čekati kraj arbitraže da počne razgovore s MOL-om.

– Mislim da je mudro da sjednemo u pravo vrijeme i počnemo pregovarati, da vidimo što je u najboljem interesu Republike Hrvatske – rekao je Orešković.

Preslagivanje u Saboru komentirao je rekavši da tu matematika ne funkcionira.

Show me the numbers, kako se kaže. Show me the numbers – zaključio je.

>> Vlada objavila koje tvrtke više nisu od posebnog interesa, Bulj i Kovačić se usprotivili

>> Vlada DUUDI-ju vraća vilu u Visokoj, predsjednici Glavna kuću na Pantovčaku i Vila Prekrižje

Komentara 138

SQ
squalus
15:56 12.05.2016.

Zar nije Croatia Osiguranje prodana za vrijeme bivše Vlade?

DU
Deleted user
16:02 12.05.2016.

Show me the numbers! Eto vam antife o preslagivanju vecine!

BU
bura2
16:16 12.05.2016.

ja hoću samo to da lopovi vrate pokradeno i da završe tamo gdje im je mjesto. Pozdrav za Mira Bulja i ostale Mostovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije