Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA NUKLEARNI POGON

Moćni USS. Harry S. Truman usidrio se ispred Splita

Truman
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
05.12.2015.
u 11:17

Američki nosač zrakoplova na nuklearni pogon veći je od tri nogometna igrališta i može ponijeti stotinjak borbenih letjelica

Američki nosač zrakoplova na nuklearni pogon, USS Harry S. Truman stigao je u pratnji krstarice pred splitsku luku gdje će ostati usidren do 9. prosinca. Riječ je jednom od najvećih nosača zrakoplova na svijetu. Veći je od tri nogometna igrališta, odnosno dugačak je 333 metra, širok 76 metara, a gaz mu je 12 metara. Na svojoj palubi može ponijeti do 85 zrakoplova i dvadesetak helikoptera.

USS Truman doplovio je u posjet Hrvatskoj kako bi se i time potvrdili bliski odnosi Republike Hrvatske i SAD-a te zajednička suradnja na uspostavljanju i održavanju sigurnosti i prosperiteta u regiji.

Ovaj nosač zrakoplova plovil u sastavu američke 6. flote sa sjedištem u Napulju u Italiji. Sa saveznicima i partnerima sudjeluje u nizu združenih i pomorskih operacija u cilju stvaranja sigurnosti i stabilnosti u Europi i Africi. Posada broji 4922 člana, od kojih je 487 časnika, a zapovjieda im Ryan Scholl.

>> Pogledajte razarač američke Ratne mornarice koji je stigao u Split

Ključne riječi

Komentara 123

CO
coki888
13:05 05.12.2015.

jel vi novinari mislite da je ovo 1990 pa da imate apsolutni monopol na informacije?Svi strani mediji pisu da plovi prema bliskom istoku i da ce izvodit napade na isis a ne da je dosao zbog crne gore i pogotov potvrde "dobrih odnosa" Hrvatske i Amerike...

Avatar rashomonn
rashomonn
15:07 05.12.2015.

uplovio u luku isprazniti klozete,na leto kupanje u govnima.

DH
dalibor.hren
13:44 05.12.2015.

Može li se okrenuti u našem dijelu Jadrana ili ćemo moliti Sloveniju za dva lavora njihovog mora? Hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije