Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski novinari i publicisti

Tražimo da Centar Simon Wiesenthal povuče izjavu o ministru kulture Hasanbegoviću

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2016.
u 13:39

Dužni smo upozoriti javnost da je direktor Centra Efraim Zuroff poznat po kontroverznim i neutemeljenim izjavama jer je, primjerice, prošle godine za posjeta Srbiji negirao činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid, što su potvrdili međunarodni sudovi.

Hrvatski novinari i publicisti potpuno neprihvatljivom i neutemeljenom smatraju izjavu Centra Simon Wiesenthal od 6. veljače 2016. godine, a naslov u kojem se konstatira da je hrvatski ministar Zlatko Hasanbegović fašist – uvredljivim i sramotnim

Centar Simon Wiesenthal iskorišten je za manipulacije i nastavak ideološkog terora nad aktualnim ministrom te pokušajem „internacionalizacije“ cijelog slučaja od onih skupina koje njegovim dolaskom i istinskim zalaganjem za pluralizam gube pravo na ideološki monopol u medijima. Podsjećamo da je dr. Hasanbegović karijeru gradio znanstvenim radom na Katedri za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje nisu zabilježeni slučajevi revizionizma 2. svjetskog rata. 

Ukoliko se izjave, znanstveni radovi i sveukupno javno djelovanje stave u pravi i pošteni kontekst vremena i činjenica, lako je zaključiti da ministar Hasanbegović ne negira antifašizam kao jedan od temelja nastanka hrvatske države, niti se bavi revizijom prošlosti, što je prvoklasna podvala, sada i od direktora Centra Simon Wiesenthal instruiranog od domaćih antipropagandista.

Dužni smo upozoriti javnost da je direktor Centra Efraim Zuroff poznat po kontroverznim i neutemeljenim izjavama jer je, primjerice, prošle godine za posjeta Srbiji negirao činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid, što su potvrdili međunarodni sudovi.

Pozivamo Centar Simon Wiesenthal da povuče spornu izjavu, ukloni njezin pravno i politički sporan naslov te da se ispriča za proizvoljne i štetne objede na račun hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.  

>> Zašto se Hrvatska toliko boji uspješnih režisera i umjetnika?

Komentara 231

Avatar babas
babas
13:57 08.02.2016.

Taj profesionalni Židov je poznat po izjavi U Srebrenici nije bilo genocida jer su Srbi poubijali samo muško stanovništvo,a žene su samo silovali i trudne ih pustili na slobodu,zajedno sa djecom. Na tom pragu stoji i izjava da je Hasanbegovićgović sramota za RH i treba ga smijeniti jer je preveo na hrvatski i pustio u prodaju knjigu nepodobnog američkog židovskog pisca o holokaustu. Taj ekstremist sramoti i svoju organizaciju i židovski narod.

MI
Mimizo
13:58 08.02.2016.

bitno je da su svi mediji požurili tko će prije objaviti izjavu centra simon wieshental samo da se ministar još više ocrni sramota od hajke na jedog poštenog ćovjeka

KA
kajinx
13:58 08.02.2016.

Centar Simon Wiesenthal se pita tko će hraniti nevladine udruge? Ima ih jako puno koji pljuju po Hrvatskoj, pa po Wiesenthalu, Hrvatska ih treba hraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije