Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kabinet ministra branitelja

Tomo Medved zadržao je Matićevu suradnicu

Tomo Medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.03.2016.
u 19:44

Nakon razrješenja Vesne Nađ zamjenikom ministra imenovan je Ivan Vukić, a novi su pomoćnici Stjepan Sučić i Miroslav Cindrić

Ministar branitelja Tomo Medved prilično je ekspresno sastavio svoj kabinet, svojevrsni “Tomin tim”. Nakon razrješenja Vesne Nađ, zamjenikom ministra imenovan je Ivan Vukić, umirovljeni brigadir iz Splita i dopredsjednik Hvidre, dragovoljac Domovinskog rata i ratni zapovjednik 142. brigade, koji je nosio odoru HV-a do umirovljenja 2002. godine.

Ministrovu desnu ruku najšira javnost je upoznala kada su ga suborci odabrali da 5. kolovoza 2014. na Dan pobjede u ime svih branitelja održi govor u Kninu, a mnoge je iznenadio kada je osudio zvižduke tadašnjem državnom vrhu na “dan koji treba biti posvećen jedino sjećanju na naše poginule suborce”. Njegov izbor valja pripisati utjecaju Josipa Đakića, HDZ-ovca na čelu Hvidre, odakle dolazi i Vukić.

Odlazak pukovnika Grujića

U Ministarstvu više nema mjesta za pukovnika Ivana Grujića, pomoćnika na čelu Uprave za zatočene i nestale, najdugovječnijeg dužnosnika Vlade, koji je tijekom 22 godine rada surađivao s cijelim nizom ministara svih političkih opcija. Nakon što je smijenjen s čela uprave koja je za njegova mandata identificirala oko 4100 žrtava iz Domovinskog rata, na njegovu dužnost imenovan je brigadir HV-a Stjepan Sučić, vukovarski branitelj i zapovjednik sa Sajmišta.

Bio je jedan od 60-ak Vukovaraca koji su se, usprkos bojkotu krovnih braniteljskih udruga, odazvali sudjelovanju u ešalonu veterana na prošlogodišnjem mimohodu u povodu 20. obljetnice Oluje u Zagrebu. Imenovanje brigadira Sučića, bliskog suradnika dugogodišnjeg šefa zagrebačkog Ureda za branitelje Miodraga Deme, valja pripisati utjecaju Demina stranačkog šefa Milana Bandića koji u Ministarstvu branitelja svakako želi “svog čovjeka”.

Cindrić umjesto Glavaševića

Također, na poziciju pomoćnika ministra i šefa Uprave za pravne i stambene poslove koju je nekad obnašao Bojan Glavašević, imenovan je javnosti manje poznati branitelj, Miroslav Cindrić, ratni zapovjednik Specijalne policije iz Gospića.

Možda i najveće iznenađenje leži u činjenici da je ministar Medved na dužnosti pomoćnice ministra na čelu Uprave za hrvatske branitelje ostavio Nevenku Benić, blisku suradnicu bivšeg ministra Freda Matića. No to bi trebalo iznenaditi samo one koji ne znaju da je proteklih godina svojim radom i angažmanom, 24 sata na raspolaganju braniteljima, zaslužila ostati na dužnosti, a upravo su ovakvo rješenje ministru sugerirali brojni branitelji pa i oni okupljeni oko šatora u Savskoj.

>>Tomo Medved: O uklanjanju šatora odlučit će branitelji, ja ću rješavati njihove probleme

>>'Šator je posljedica niza neriješenih problema, poduzet ću sve da ih što prije počnemo riješavati'

Komentara 22

DU
Deleted user
21:30 24.03.2016.

Veliki dio djelatnika ministarstva od 1998 radili su za branitelje ali je bilo i onih koji su radili i protiv branitelja i protiv države.

BJ
Bjelovar112
22:34 24.03.2016.

kada je matic skuzio da Nevenka Benic radi za dobrobit branitelja jednostavno ju je gurnuo u stranu a u prvi plan stavio Bojančeta i Nađevu !

NE
Neo001
21:20 24.03.2016.

Koliko % se povećao u međuvremenu invalidnost freda matića ? Kamo je partija zbrinula fredovog priguza bojana ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije