Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski sud

Merčepu i Milankoviću nisu prekršena prava

Tomislav Merčep
Foto: Borna Filić/PIXSELL
27.04.2016.
u 15:30

Sudbena vlast je s posebnom obazrivošću i revnošću ispitivala postojanje relevantnih i dovoljnih razloga za produljenje pritvora, pa je ESLJP zaključio da nije bilo kršenja prava

Europski sud za ljudska prava utvrdio je da Tomislavu Merčepu i Vladimiru Milankoviću nisu prekršena konvencijska prava jer nisu bezrazložno predugo držani u istražnom zatvoru.

U slučaju tako teške optužbe kao što je ratni zločin protiv civila, uznemirenje javnosti i žrtava te zaštita povjerenja u sudstvo mogući je temelj za pritvaranje, ako se konkretne okolnosti podvrgavaju sudskoj kontroli.

Sudbena vlast je s posebnom obazrivošću i revnošću ispitivala postojanje relevantnih i dovoljnih razloga za produljenje pritvora, pa je ESLJP zaključio da nije bilo kršenja prava. 

>> Tomislav Merčep: Nemam se od čega braniti 

>> Mikola tvrdio da će svjedočiti o ubojstvima pa odbio pričati zbog vlastite sigurnosti

Komentara 7

Avatar delminium
delminium
18:41 27.04.2016.

Daj pustite Heroja Vukovara i Novske nek zivi mirno u svojoj ljubljenoj Hrvatskoj.

BU
Bubalamala
16:13 27.04.2016.

Jel se i ovaj ubraja u branitelje buuhaaa

MI
misho32
22:17 27.04.2016.

a što to još netko očekuje pravdu od te Europe , zar se nismo još do sada uvjerili koliko je ta Europa kvarna i nepravedna . Dok su srpski zločinci već svi oslobođeni i slobodni , naše se hereoje sudskii progoni i procesuira već više od 20 godina,to je gore nego da su osuđeni na doživotnu robiju. I za takvu pravdu ta europska gamad ustanovi da se ne krše ljudska prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije