Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Svaki režim koji ubija ljude je nakaradan i treba osuditi sve totalitarizme'

Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
13.04.2016.
u 09:00

Svi koji ne žele priznati da postoje boljševički komunistički zločini, spomen na njih smatraju povijesnim revizionizmom, rekao je Karamarko

Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko jutros je na Hrvatskom radiju izrazio nezadovoljstvo tempom provedbi reformi, a kao razlog je istaknuo suradnju s Mostom, koju je nazvao specifičnom političkom konfiguracijom.

Izgubili smo mjesec dana, no krenuli smo s reformama i mislim da ćemo se imati čime pohvaliti, istaknuo je. Karamarko je rekao i da ne vidi razloga da se Vlada ne održi dok god radi na reformama koje vode ka preobrazbi hrvatskog gospodarstva. 

Komentirao je i prijepore oko obilježavanja stradanja u Jasenovcu.

– Žrtve Jasenovca nisu zaslužile da budu politizirane i da se njima manipulira u dnevnopolitičke svrhe i zato su tamo trebali biti svi. (...) Svaki režim koji ubija ljude je nakaradan i treba osuditi sve totalitarizme. Neki žele manje poznavati povijest, svi koji ne žele priznati da postoje boljševički komunistički zločini, spomen na njih smatraju povijesnim revizionizmom – rekao je Karamarko, koji je potvrdio da će biti na današnjem aktualnom prijepodnevu u Saboru.

– Zoran Milanović, umjesto da je građanima obećao djelić raja, nama obećava pakao. Volio bih da danas u Saboru ne bude bahatih ispada, vrijeđanja i omalovažavanja – rekao je Karamarko.

>> Karamarko pozvao Židove i Srbe da ipak dođu u Jasenovac

Komentara 97

OL
olrajt
09:17 13.04.2016.

....do kad će te popuštati skojevcima i raznoraznim udrugama da izmišljaju ustaštvo i kad će te pokrenuti osudu komunizma i komunističkih zločina....komunistički zločin je i izmišljanje ustaštva!

KR
kruti20
09:31 13.04.2016.

a gle partijce i manjince kak pametuju,kao nisu razumjeli koji su to režimi bili,njima je jedino krivo kaj više ne mogu štafetu nosit i na slet ići,ihihihi

ST
stefj
09:49 13.04.2016.

Tja, stvar je vrlo jednostavna. Danas nema niti jedne stranke kojoj je temelj Ustaški pokret, te današnja Hrvatska nije izgrađena na temeljima NDH niti s njom ima ikakve veze... S druge strane, temelji SDP-a su KPJ i KPH gdje je SDP direktan slijednik komunističke partije Jugoslavije, koja se raspala na partije novonastalih država. Kao takav, normalno je da se SDP svim silama bori za ugled Tita i partije, te na sve načine opravdava zločine počinjene u ime istih. Metode koje se koriste su potpuno iste kao i prije, gdje onog koji im se suprostavi, proglašavaju fašistom, itd... Nema sreće u Hrvatskoj dok se SDP stvarno ne reformira i suoči sa svojom prošlošću, nema sreće dok ne postane Hrvatska stranka, dok većina članova i glasača neće poštovati zemlju u kojoj žive...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije