Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Moramo riješiti problem naših štediša u francima, ali moramo naći realno rješenje'

Tomislav Karamarko
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
11.09.2015.
u 16:37

Zar Milanović doista misli da će mu banke pokloniti 7 milijardi za njegovu kampanju, upitao je šef HDZ-a

– Ovo što se sad događa još nije viđeno u povijesti hrvatske demokracije. Cijelo vrijeme prelijevaju sredstva iz šupljeg u prazno ne bi li kupili glasače – komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko predizborne poteze vladajuće koalicije. Odbacio je usporedbu novinarke s predizbornim potezima prijašnjih vlada, uključujući i HDZ-ovih, odnosno one Ive Sanadera.

– Nemojmo tako pričati – rekao je Karamarko, ponovno usporedivši premijera Zorana Milanovića s Djedom Mrazom.

Karamarko je novinarima na poljoprivrednom sajmu u Gudovcu rekao da Zakon o švicarcima na prvi pogled djeluje dobro, ali da će teret zapravo pasti na građane jer će banke dobiti bonus kroz porez.

– Zar Milanović doista misli da će mu banke pokloniti 7 milijardi za njegovu kampanju? Tih 7 milijardi će pasti na leđa hrvatskim poreznim obveznicima – rekao je Karamarko, dodajući da banke treba opteretiti, ali realno.

– Moramo riješiti problem naših štediša u francima u svakom slučaju, ali moramo naći rješenje koje je realno, koje nije u službi predizborne kampanje i koje nije mjehurić od sapunice, a to je upravo to što nam Milanović i njegovi kompanjoni nude – dodao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a rekao je da će elemente svog gospodarskog programa otkrivati koliko im to bude strateški potrebno. Dodao je da su im neke stvari koje su objavili prekopirali te da to više neće dopustiti.

– Oni program nemaju, oni iza sebe imaju neuspjehe – rekao je Karamarko.

Dodao je da je na sajmu u Gudovcu jer je jedna od prvih točaka njihovog programa oživljavanje poljoprivrede, točnije proizvodnja hrane.

– Ne smije Hrvatska uvoziti 70 posto hrane. To je tragedija ovog naroda – rekao je Karamarko, dodajući da je cilj stvoriti državu koja će biti sila u proizvodnji zdrave hrane.

Pozvao je da kampanja bude čista i rekao da će njihova kampanja biti afirmativna, dodajući da vladajući pribjegavaju prljavoj kampanji jer nemaju argumenata.

– Vrijeme je da (Milanović) prizna da je izgubio, da ništa nije napravio – rekao je Karamarko.

Nije dao konkretan odgovor na pitanje koji bi datum izbora HDZ-u više odgovarao.

– Kad god budu, kad predsjednica odredi taj datum, to će biti datum pobjede HDZ-a i poraza Kukuriku koalicije – poručio je Karamarko.

>> Milanović: Vidjet će se tko je Djed Mraz, a tko je skidao table, odvijao plinske boce i zastrašivao

Komentara 44

L0
luena 01
18:42 11.09.2015.

Ajd bar sam mogla procitati kad vec videosnimka nema ton..Da je premijer Milanovic culo bi se ... bravo za snimatelje,manipulacija na visokom nivou...

SL
sly7
16:40 11.09.2015.

naš budući premijer!

CI
CIPS
16:52 11.09.2015.

Karamarko ispravno zbori, Milanović bi samo htio kupiti narod prije izbora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije