Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojit će više od 90 tisuća glasova

Karamarko: Hrvatska nas je skupo stajala i nećemo je jednostavno prepustiti demontaži, zaboravu i nestanku

tomislav karamarko, hdz
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.04.2016.
u 22:32

Tomislav Karamarko osvojio je 98,99 posto glasova.

Damir Sesvečan je priopćio da je nakon 80% prebrojenih glasova vidljivo da je glasalo 67.779 birača, što je oko 45% svih članova HDZ-a s pravom glasa. Nevažećih listića je bilo oko 1 posto. Tomislav Karamarko trenutačno osvaja 98,99 posto glasova. Očekuje se da će nakon svih prebrojenih listića Karamarko osvojiti više od 90 tisuća glasova.

Karamarko je u početku zahvalio svima koji su izašli na izbore i glasovali za njega. 

– Hvala svima koji su danas izašli na izbore i glasovali. Moram priznati da sam prezadovoljan brojem ljudi koji su izašli. Ako je to više od 90.000, to je golem broj. Očekivao sam, ako bude 35, 40 tisuća, da će to biti jako dobro s obzirom na to da sam jedini kandidat. Danas je prekrasan dan, treba imati volju i snagu doći glasovati. Zahvaljujem svima koji su glasovali, svim svojim suradnicima, tajnicima, predsjedništvu, mladeži, zajednici žena, branitelja i svim zajednicama koje postoje u našoj stranci – rekao je na početku svog govora. 

– Nije bilo lagano nije bilo jednostavno, dobili smo stranku koja je bila na koljenima, borili smo se da HDZ-u vratimo ime i prezime, ponos i dostojanstvo, da stranku vratimo izvornim načelima. Bilo je teško, ali vratili smo domoljubni narodnjački karakter ove stranke. Radili smo i pripremali gospodarski program i projekte, svi osjećamo koliko volimo našu domovinu, 15.000 mladića i djevojaka poginuli su za Hrvatsku, 3000 branitelja počinilo je suicid nakon Domovinskog rata, zbog njih smo morali vratiti HDZ tamo gdje im je mjesto, a to je na mjesto prve najjače stranka u Hrvata ikada – kazao je Karamarko. 

Istaknuo je kako je HDZ-u cilj izvući zemlju iz gospodarske krize. 

– Zabrinjavaju nas svi ovi brojevi, mladi koji iseljavaju, 93.000 se iselilo, propada slavonsko selo, uvozimo 70 posto hrane, gušimo poduzetništvo... Vlada prije nas nije realizirala nijednu investiciju, ugušeno je više od 100.000 radnih mjesta. Sljedeći mandat mi ćemo artikulirati naše žestoko domoljublje, borit ćemo se za svako radno mjesto, svaku investiciju, svako neobrađeno polje, svakog mladića i djevojku koji žele napustiti ovu zemlju... Hrvatska nas je skupo stajala i nećemo je jednostavno prepustiti demontaži, zaboravu i nestanku. Sve ideološke rasprave stavljamo u drugi plan, ne želimo s time imati posla – zaključio je Karamarko. 

>> Izbori u HDZ-u: Karamarko dao sinu da glasuje umjesto njega

Prethodno je potpredsjednik stranke i voditelj izbornog stožera Damir Jelić rekao novinarima da je potpora Karamarku velika, osjetno iznad 30.000 potpisa koje je podnio za kandidaturu, ali da još ne može točno reći o koliko glasova je riječ jer se čekaju podaci iz još dvije županije.

Ključne riječi

Komentara 182

Avatar juricamesko
juricamesko
22:22 17.04.2016.

čestitke novom -starom predsjedniku.sada kada su unutar stranački izbori gotovi očekujemo reforme napose u gospodarstvu,rast BDP,rast zapošljavanja i zaustavljanje vala iseljavanja.dobili smo prvi Domovinski rat sada u miru treba dobiti i drugi .za bolje sutra u Hrvatskoj.to je Tomislave tvoj križ i tvoja odgovornost ali i neizmjerna čast.bolja i sretnija Hrvatska.

DA
darkohorva
22:46 17.04.2016.

Član sam hdz-a, i htio sam danas izaći na glasovanje, ali su mi javili da se ne glasuje u temeljnim ograncima, već se odredilo jedno biračko mjesto, a meni se bogme danas nije dalo s Ferenščice ići do Borongaja koje je određeno kao središnje biračko mjesto PO Peščenica-Žitnjak.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
22:18 17.04.2016.

Marko čestitam i prije konačnog zbrajanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije