Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija o fondovima

Tolušić najavio jednostavnije procedure za novac iz EU fondova

Tomislav Tolušić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
16.03.2016.
u 13:11

Dosadašnje stanje nije baš idealno. Pored početničkih grešaka, puno toga se zakompliciralo i napravila velika fama oko nečega što bi trebalo biti puno jednostavnije, kaže Tolušić

Namjeravamo pojednostaviti procedure kako bi povlačenje sredstava iz EU fondova bilo što brže i uspješnije, istaknuo je u srijedu ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić na otvaranju konferencije "Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova EU".

Naglasivši važnost EU fondova za državu, lokalnu zajednicu, poduzetnike, znanstvenu zajednicu, konzultante i razvojne agencije, Tolušić je kazao da stanje nije najbolje i da procedure treba maksimalno pojednostaviti kako bi se povećalo povlačenje europskog novca.

"Dosadašnje stanje nije baš idealno. Pored početničkih grešaka, puno toga se zakompliciralo i napravila velika fama oko nečega što bi trebalo biti puno jednostavnije", rekao je.

Najavio je skoro zatvaranje natječaja za poduzetnike vrijednog 1,17 milijardi kuna u okviru kojeg je povučeno 57 milijuna kuna, te raspisivanje novog natječaja u svibnju.

Tolušić je kazao da je u proračunskom razdoblju od 2007. do 2013. godine od ukupno 1,29 milijarde eura povučeno nešto  više od 50 posto,  a u razdoblju od 2014. do 2020. od 10,7 milijarde eura dosad je iskorišteno 146 milijuna eura, odnosno oko 1,2 posto.  

Za ovu godinu najavio je preko 200 novih natječaja, naprema 50 koliko ih je bilo u prošloj godini, te  dostizanje brojke od milijardu eura, a za iduću godinu još bolje rezultate.

Pomoćnica  ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac pozvala je na partnerski odnos ministarstava i poduzetnika radi što uspješnijeg korištenje novca EU fondova.

Dvodnevna konferencija o financiranju projekata iz EU fondova u organizaciji tvrtke "Filipović-poslovno savjetovanje" okupila je velik broj predstavnika državnih tijela, lokalnih uprava, gradova, agencija, banaka te  državnih i privatnih poduzeća.

>> Studija za Pelješki most mora biti solidna

Komentara 1

MU
Mukowsky
13:58 16.03.2016.

To smo čuli prošli tjedan. Sada molim rezultate!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije