Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi državni odvjetnik

Tko je Dinko Cvitan, dugogodišnji Bajićev suradnik?

Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2014.
u 18:25

Na čelu USKOK-a Cvitan se nalazi od studenoga 2005. godine te je praktički i jedan od njegovih osnivača.

Dinko Cvitan jedan je od tužitelja koje je u Državno odvjetništvo RH pozvao Mladen Bajić tragajući za kadrovima koji bi, uz neprijepornog Lazu Pajića i ostale, bili u stanju raditi tužiteljski posao kako valja. Na čelu USKOK-a nalazi se od studenoga 2005. godine.

Danas 55-godišnji šef USKOK-a praktično je i njegov osnivač, nakon što su Željku Žganjeru akcije prisluškivanja na Mirogoju neslavno propale, a on se uspio pojaviti i tamo gdje mu nije bilo mjesto, u Malnarovoj emisiji.

Cvitan, rođen u Zagrebu, karijeru je počeo polaganjem pravosudnog ispita prije 29 godina, nakon toga radio je u Općinskom državnom odvjetništvu, a početkom devedesetih otišao je u odvjetnike, pa je surađivao i s vlasnicima tvrtki. Tako ga je Bajićev dolazak u Zagreb i poziv da se vrati tužiteljskom poslu zatekao na mjestu šefa pravnih poslova u Sunce osiguranju kontroverznog Jake Andabaka. Cvitan se 2003. godine vratio u tužiteljstvo, i to odmah u USKOK, a na kraju je zamijenio Žganjera na mjestu šefa USKOK-a.

Cvitan je nedavno naglasio značaj političke volje iskazan 2009. u davanju antikoruptivnog alata jer bez toga mnogi slučajevi ne bi bili procesuirani.

 - Iako je postalo normalno da na sudu završavaju visoki dužnosnici, to nije normalno jer jedno je što “svi sve znamo”, ali dokaze nije lako prikupiti, osobito bez “žive riječi”, rekao je Cvitan.

>> Cvitan: Jedno je što svi sve znamo, ali dokaze nije lako prikupiti!

Komentara 40

Avatar Robert28
Robert28
19:06 25.02.2014.

SDP-ov kadar, eto tko je Cvitan.

TM
tesla moj ponos
18:44 25.02.2014.

Čuva drugi prvog.

Avatar mariosweden
mariosweden
21:21 25.02.2014.

A koje se je godine uclanio u SKJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije