Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kriva je'

Tisuće na ulicama zbog izbjeglica: 'Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom'

Prosvjed u Dresdenu zbog izbjeglica
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/7
06.10.2015.
u 09:49

Zbog velikog priljeva izbjeglica na ulicama Dresdena okupilo se jučer oko 9000 prosvjednika

Njemačka očekuje do milijun i pol izbjeglica do kraja godine, piše njemački Bild, dok su se prijašnje procjene kretale između 800 tisuća i milijuna.

Bild je u posjedu povjerljivih vladinih dokumenata koji prikazuju zabrinutost njemačke vlasti zbog velikog broja izbjeglica. – Ovako velik broj zahtjeva za azil rizik je i veliki teret državi i općinama – citat je iz Vladina dokumenta, prenosi The Independent.

Zbog velikog priljeva izbjeglica na ulicama Dresdena okupilo se jučer oko 9 000 prosvjednika, članova pokreta PEGIDA (''Europski domoljubi protiv islamizacije Zapada''), koji žele da Njemačka zatvori granice.

– Merkel je kriva – stoji na jednom od transparenata kojim se njemačku kancelarku optužuje za etnocid nad njemačkim narodom, piše Deutsche Welle.

– Uvjeren sam da je politika gospođe Merkel protiv nacionalnog interesa. Uznemiren sam zbog toga, to je gotovo izdaja. Zaboravila je prisegu koju je dala – rekao je jedan od pristalica pokreta PEGIDA, Max Haupt.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière naveo je ranije u razgovoru za Stuttgarter Nachrichten mogućnost da se izbjeglice koji su stigli u Njemačku vrate u Hrvatsku ili Sloveniju. – Mnogo je novca otišlo u Grčku kako bi se popravili uvjeti za prihvat izbjeglica. Slične sudske odluke postoje i za Mađarsku. Za Hrvatsku i Sloveniju je drukčije. Stoga moramo istražiti može li ih se tamo masovnije vraćati – rekao je de Maizière.

>> Njemački ministar: Moramo istražiti možemo li vratiti izbjeglice u Hrvatsku i Sloveniju

Komentara 163

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
09:52 06.10.2015.

Naravno da je kriva. Njezin otvoren poziv "Wilkommen in Deutchland" koštati će ne samo Njemačku nego uništiti Hrvatsku. Čemu je sve to trebalo?

ZG
zgblabla
09:55 06.10.2015.

ma da sad ih "istovarite" u hrvatsku.... ne bu prošlo....znate 1000x je rećeno šteli ste jeftinu radnu snagu.....sada ste je dobili malo više nego ste tražili...bumo vraćali.......osim toga vi švabe ste sve izračunali i imate svoju računicu...

Avatar revelinicus
revelinicus
10:24 06.10.2015.

Zašto je izbjeglica ove godine trostruko više nego prošle godine, kada se i tada po Afganistanu pucalo, kada je kalifat Islamske države držao velike dijelove teritorija Iraka i Sirije? Zašto tada nije bilo pokreta kao danas? Činjenica je da orkestriranaana navala migranata drastično mijenja etničku, nacionalnu, vjersku i kulturološku sliku dotičnih zemalja. Njemačka ove godine očekuje 850.000 - 1.500.000 (!) migranata. Narod se naravno ne pita, a mediji jednoglasno peru mozak ljudima da se radi o 'izbjeglicama', iako ti ljudi to doista nisu, jer su na putu do Njemačke, Francuske, Švedske... prošle i po desetak sigurnih država, u kojima su također mogli pronaći utočište i zapravo ne dolaze privremeno, već zauvijek. Interesi krupnog kapitala, islamista i tzv. 'ljevičara' su se i ovaj put savršeno poklopili: uništiti nacije i nacionalne, tradicionalne vrijednosti Europljana, a ostat će samo pojedinci, s kojima je lako manipulirati i koji će već srednjeročno postati manjina. Zaustavite demografski i etnički inžinjering!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije