Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnički premijer

Tihomir Orešković nakon pada Vlade: Nisam mogao funkcionirati s Karamarkom

Tihomir Orešković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
16.06.2016.
u 17:19

Na pitanje o suradnji s Mostom, Orešković je kazao da će se ovaj vikend malo odmoriti s obitelji

– Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama da pomognem našoj domovini, mislim da smo svi u početku došli s takvim ciljevima i nadom da ćemo pokrenuti gospodarsku situaciju i podići standard građanima Hrvatske – rekao je nakon pada Vlade u Saboru tehnički premijer Tihomir Orešković.

– Nažalost, vidimo situaciju u vezi s komunikacijom, neki pojedinci, u ovom slučaju gospodin Karamarko, nažalost nisu mogli funkcionirati i na kraju smo tu gdje jesmo. Vjerujem u Hrvatsku i ovih nekoliko mjeseci bila mi je čast biti premijer, upoznao sam dosta dobrih, nažalost i neke loše stvari. Vjerujem u ovu zemlju, mislim da ona ima golemi potencijal, nadam se da ćemo taj potencijal maksimalno pokrenuti – rekao je Orešković.

Na pitanje hoće li nastaviti suradnju s Mostom, kazao je da je glavna poruka da je ova Vlada "tu dok se ne formira nova". – Nisam tu došao da se bavim politikom, nego da pomognem svojoj zemlji i tu sam do kraja da ispunim taj cilj – rekao je Orešković na pitanje namjerava li se dalje baviti politikom. Kazao je da nije mogao očekivati takav rasplet situacije. – Dođeš i imaš neko globalno iskustvo u financijskom i gospodarskom sektoru, mislim da sam tu imao mnogo pružiti. Nadao sam se da ćemo imati podršku od Karamarka. S gospodinom Petrovom sam dobro surađivao. U početku su neki mislili da sam bliže Mostu nego HDZ-u, ali to nije ništa drugo nego činjenica da smo surađivali. Gospodin Petrov je došao, imao je ideje i razgovarali smo. Možda je to na kraju ključni problem – rekao je Orešković. 

– Ja sam domoljubi i volim izazove. Ovo je bio golem izazov, a završio je kako je završio. Došao sam s najboljim namjerama – kazao je sada već tehnički premijer Tihomir Orešković– Malo sam tužan jer mislim da smo mogli mnogo više napraviti. Ovaj tim je imao golemi potencijal – rekao je Orešković te dodao kako je bilo mnogo političkih spinova u zadnjih mjeseci.

– Kada gledamo rezultate – što se tiče BDP-a, vjerujem da će Hrvatska imati dobru godinu, zbog poduzetništva i hrvatskog duha koji se počeo buditi. Mislim da je moj tim mogao mnogo učiniti, ali situacija je takva kakva jest – rekao je Orešković te dodao da će nastaviti raditi kao tehnička Vlada.  – Nećemo imati sjednicu Vlade jer to nema smisla dok ne vidimo što može doći na dnevni red – kazao je Orešković i dodao da će se sjednica vjerojatno održati u ponedjeljak ili utorak.

Na pitanje o suradnji s Mostom, Orešković je kazao da će se ovaj vikend malo odmoriti s obitelji. – Stat ćemo malo na loptu i onda ćemo vidjeti gdje smo – kazao je Orešković.  – Svi znate da se na početku mnogo pričalo o SOA-i i da se pričalo da ću biti neka lutka. Ja sam čovjek koji ima svoj stav i mišljenje već 25 godina u biznisu, kad trebam izabrati neki kadar, onda izaberem najkvalitetniju osobu – kazao je tehnički premijer Orešković i dodao kako on ima "granice koje ne prelazi". 

Na pitanje je li poštenije preslagivanje ili novi izbori, Orešković je kazao da bi trebali biti novi izbori. – Svi su dobili poruke Mosta, građani očekuju izbore pa neka građani i odluče – zaključio je Orešković.

Ključne riječi

Komentara 101

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
17:29 16.06.2016.

haha... zanimljivo je pratiti ove plaćeničke ljevoruke jazavce, do jučer su se rugali i izrugivali s oreškovićem... te ne zna hrvatski, te nema legitimitet, te zalutao, te vrati se u kanadu... a sad "ima njihov glas" .... hahahhaa

HA
Hamsun
17:26 16.06.2016.

Gosp.Oreškoviću imate veeeeliku podršku od mnogi čestitih Hrvata:)

DU
Deleted user
17:50 16.06.2016.

Čovječe,vrati se natrag u anonimnost i uživaj u plodovima sistema koji ti osigurava lagodan život u bogatstvu...A mi - narod - neka se snalazimo kako znamo,niti si nas u ovo blato uvalio,niti si nas dužan izvlačiti iz blata...To je posao za nekoga tko je nesposoban osigurati sebi život izvan politike...A svrha politike je - svi to već znamo - osobni interes,prije svega materijalni...Sretan ti put i dobra ti bila budućnost,vjerovao sam u tebe od prvog dana,ali istjerali su te aligatori iz močvare,i to na pravdi Boga,jer,ti njima nikad ustvari nisi ni trebao,mada to tada nisu znali,ti si postao ogledalo u kojem oni vide sebe onakvima kakvi jesu,nesposobni,neiskreni,pokvareni,gramzljivi,prevrtljivi,gladni vlasti...jednom riječju - političari...Sreća je u nesreći da smo u modernom dobu,jer,u srednjem vijeku,kotrljala bi se glava za ovakve pogrešne poteze u životu...A čovjek ni kriv ni dužan...Za posao premijera u RH treba biti dobro "kvalificiran",demokrata u javnosti a tiranin i diktator u vladi i stranci...Ne može to svatko...A stručnost je u svemu tome na predzadnjem mjestu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije