Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKA PREMIJERA

Orešković: Kao pobjednici i osloboditelji domovine Hrvatske proslavimo ovaj veliki dan dostojanstveno i ponosno

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.08.2016.
u 13:01

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike, stoji u Oreškovićevoj čestitci

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima.

Čestitku u nastavku prenosimo u cijelosti:

„Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije u kojoj smo pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike. 

Danas, 21 godinu kasnije, nastavljajući put naših branitelja, hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnošću sudjeluju u svim važnijim mirovnim misijama širom svijeta. Postali smo važna članica NATO-a i najmlađa članica Europske unije.

S ponosom se prisjećamo i izražavamo najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su žrtvovali svoje zdravlje ili dali život da bismo, na načelima slobode, pravednosti i demokracije, stvorili domovinu i postali aktivni graditelji sustava globalne stabilnosti i sigurnosti.

Svi mi moramo biti dostojni njihove žrtve i uložiti sve svoje znanje, snagu i volju da bismo, jedinu nam Domovinu, učinili boljom, gospodarski snažnijom i prosperitetnijom.

Kao pobjednici i osloboditelji domovine Hrvatske proslavimo ovaj veliki dan dostojanstveno i ponosno. 

Dragi hrvatski branitelji, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam vaš dan – Dan hrvatskih branitelja, a svim hrvatskim građankama i građanima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.“, stoji u čestitci.

>> Dvodnevna svečanost u povodu 'Oluje'. Na središnjoj proslavi očekuje se oko 100 tisuća posjetitelja

Komentara 9

GO
goran2hr
14:09 04.08.2016.

Šteta što nije spomenuo po čemu on pamti taj dan. Gdje je tada bio? Što je radio?

Avatar Koncentriran
Koncentriran
13:31 04.08.2016.

Još mi nismo slobodni...

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:56 04.08.2016.

Oreškoviću, "građanke i građani" ne slave Dan pobjede. Hrvatski narod slavi Dan pobjede. "Građanke i građani" su danas planirali prosvjedovati na Trgu bana Josipa Jelačića protiv Dana pobjede i hrvatskog oslobođenja okupiranih teritorija. Oni su, kako kažu, namjeravali organizirati antiratni prosvjed, suočavanje s prošlošću i tražiti da se Hrvatska izvine (taj izraz koriste) krajiškim srbima. Za one koji ne znaju, takav skup im je tek danas zabranjen, tek nakon što su braniteljske udruge najavile doći na trg i spriječiti srbovanje usred Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije