Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovinski sporazum

Jakovina: Strah od TTIP-a je iracionalan

'19.11.2012., Zagreb - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar Vanjske trgovine Republike Srpske, Milan Sarovic odrzali su konferenciju za medije u Ministarstvu poloprivrede u Vukovarskoj u
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
10.06.2015.
u 09:14

Jakovina je ustvrdio da Hrvatska ima jasan stav kojeg brane predstavnici vlade na Vijećima ministara

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da je strah od TTIP-a (Transatlantic Trade and Investment Partnership), planiranog trgovinskog sporazuma između SAD-a i EU-a, iracionalan te da svaka članica Europske unije sama određuje hoće li dozvoliti uzgoj i proizvodnju GMO hrane.

Jakovina je u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada ustvrdio da Hrvatska ima jasan stav kojeg brane predstavnici vlade na Vijećima ministara te je ponovio kako je Vlada zaštitila hrvatske interese te svoj stav jasno ugradila u Deklaraciju o GMO-u.

Inače, Europski parlament danas je trebao glasovati o preporukama Europskoj komisiji za pregovore o slobodnoj trgovini između Europske unije i Sjedinjenih Država, no predsjednik EP-a Martin Schulz je odgodio glasovanje zbog previše podnesenih amandmana.

>> Velik dio kritika protiv TTIP-a zapravo su kritike protiv globalizacije, no ona je već tu

Komentara 23

JE
Jelenko18
09:29 10.06.2015.

Ma sta brane predstavnici Vlade? Dajte molim vas pa oni nisu u stanju nista obranit.

Avatar Koncentriran
Koncentriran
09:35 10.06.2015.

Tihomir Jakovina ili su lud ili ti noge smrde.S TTIP nema pregovora nikakvog .

MG
marko.glasnovic.507
09:25 10.06.2015.

Znaci svjesno prihvacamo da nam se place nece mijenjati na vise iducih 15ak godina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije