Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Terorizam je opasnost koja stalno raste'

Stoltenberg predsjednici Grabar-Kitarović: Dobro došla natrag u NATO!

Kolinda
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/5
29.04.2015.
u 21:05

Glavni tajnik NATO-a napad u Zvorniku nazvao je terorističkim činom

Na trenutak sve je izgledalo kao da još uvijek radi prethodni posao: doputovavši večer prije, Kolinda Grabar-Kitarović probudila se u stanu sa svojom obitelji u Bruxellesu i otišla u sjedište NATO-a. Ali, sve je bilo drukčije. Posjetom NATO-u i susretom s glavnim tajnikom te organizacije Jensom Stoltenbergom započela je svoj prvi službeni posjet Bruxellesu u svojstvu predsjednice Republike Hrvatske.

Večeras je taj posjet nastavljen sastankom s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, a sutra završava sastankom s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

'Sretan rođendan'

Svoj posjet Bruxellesu, gdje joj još žive suprug i djeca, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tempirala je baš na svoj rođendan. Zbog toga ju je i glavni tajnik NATO-a dočekao čestitkom "sretan rođendan".

– Dobro došla natrag u NATO! Vi ste pokazali veliku snagu i ustrajnu službu u NATO-u i jako nam je drago vidjeti vas opet među nama, ovaj put kao predsjednicu Republike Hrvatske – rekao je glavni tajnik Stoltenberg.

Na sastanku u sjedištu vojnog saveza razgovaralo se o proširenju NATO-a, pri čemu je predsjednica Grabar-Kitarović naglasila da se Hrvatska zalaže za "nastavak politike otvorenih vrata i nastavak proširenja jer to širi prostor mira i sigurnosti".

– Podržavam slanje jakih signala prema Bosni i Hercegovini da u potpunosti otvori MAP (Membership Action Plan – Akcijski plan za članstvo), prema Crnoj Gori da dobije prije kraja ove godine pozivnicu za NATO, a nadamo se da će i između Skopja i Atene biti riješeno pitanje imena – rekla je predsjednica misleći na Makedoniju.

Moramo biti na oprezu

Komentirajući napad na policijsku postaju u Zvorniku u Bosni i Hercegovini, glavni tajnik NATO-a J. Stoltenberg nazvao je taj čin terorizmom i nasiljem koje "umanjuje naše napore da održimo stabilnost i mir u BiH".

– To je opasnost koja raste – složila se Kolinda Grabar-Kitarović govoreći o terorizmu i radikalizaciji stanovništva.

– Moramo biti i ostati na oprezu, ali nema straha od opasnosti za šire građanstvo. Vjerujem da naše sigurnosne snage i obavještajni sektor rade dobar posao i da održavaju sigurnost naše države, društva i građana – dodala je. 

>> Terorizam u BiH i hrvatski problem – ekstremistima najprivlačnija sela uz granicu

Komentara 118

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:20 29.04.2015.

svi je postivaju sam Komunjare ne..ahahahaha

FN
Fr@njo
21:16 29.04.2015.

Nasoj , hrvatskoj Predsjednici, sretan rodjedan.

Avatar guza guzic
guza guzic
21:26 29.04.2015.

Koji docek,,,bravo za HR -predsjednicu svaka cast,,pa to smo i cekali 15gda se ponovo o nasoj zemlji prica sa postovanjom uvazavanjom,,,ponosni smo na Tebe Kolinda,,i srita ti rodendan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije