Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sustav ispravan

Terme Tuhelj: Neka djeca su osjetljivija na klor pa su zato reagirala

Terme Tuhelj
Foto: Terme Tuhelj
02.03.2015.
u 15:25

Odmah je pregledan cijeli sustav, koji je netom prije toga rutinski bio kontroliran i pokazivao uredno stanje, te je utvrđeno da je u bazenu količina klora u granicama sigurnosti za zdravlje, kažu u Upravi Terma Tuhelj

Oglasila se i Uprava Terma Tuhelj nakon što je u petak osmero učenika iz dvije osnove škole iz Zagrebačke županije dobilo iritacije, a neki su i povraćali zbog klora u bazenima.

– Koliko znamo, u Zabočkoj bolnici djeca su pregledana i 5 djece je odmah pušteno kući, 2 kasnije, a tek jedno je zadržano zbog kašlja. Odmah je pregledan cijeli sustav, koji je netom prije toga rutinski bio kontroliran i pokazivao uredno stanje, te je utvrđeno da je u bazenu količina klora u granicama sigurnosti za zdravlje. Postoji mogućnost da su neka djeca osjetljivija na klor, i da su zato reagirala, što ne znači da voda nije bila ispravna, s obzirom da su pored njih u bazenu bila i druga djeca i ostali odrasli gosti – kažu u Termama Tuhelj.

Dodaju kako je u tijeku dana sanitarna inspekcija i policija pregledala cijeli sistem pripreme bazenske vode i višekratno testirali isti te nije utvrđeno nikakvo odstupanje.

– Sustav je potpuno ispravno radio u svakom trenutku. Sustav je dodatno pregledan i od strane ovlaštenog servisera, koji je također potvrdio da je isti potpuno ispravan. Napominjemo, da je  sustav pripreme bazenske vode automatiziran u skladu s europskim normama, a dodatno se kvaliteta vode provjerava i ručnim mjerenjima više puta u tijeku danu, a sve  s ciljem osiguranja potpune ispravnosti i sigurnosti – kaže u Upravi.

>> Terme Tuhelj: Učenici povraćali zbog klora u bazenima

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar eli974
eli974
15:53 02.03.2015.

samo čudno da je cijela grupa djece osjetljiva na klirinškog,smiješno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije