Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oreškovićev suradnik:

Tajnice su se žalile da Zeljko traži da svi putni nalozi idu preko nje

Tim Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.03.2017.
u 11:00

Novac se preko fiktivnih putnih naloga otvaranih na savjetnike premijera, očito, krao i u Vladi Tihomira Oreškovića i A. Plenkovića.

Novac se i u Vladi Tihomira Oreškovića, ali i Andreja Plenkovića očito krao po istoj špranci kao i u mandatu Zorana Milanovića – preko lažnih putnih naloga otvaranih na imena savjetnika premijera. Prema insajderskim informacijama, više putnih naloga bilo je otvoreno na ime Jakše Puljiza, koji je u Oreškovićevoj Vladi radio kao koordinator infrastrukturnih projekata (prije je bio zamjenik SDP-ova ministra Branka Grčića), ali i na Davora Huića koji je bio Oreškovićev savjetnik za unutarnju politiku.

Na Puljizovo ime navodno je otvoren putni nalog i na dan kada je premijer Andrej Plenković, odmah sutradan nakon što je potvrđena Vlada u Saboru, putovao u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća. Puljiz nam je potvrdio da ondje nije bio i da je jedino njegovo inozemno putovanje u Oreškovićevoj Vladi bio gospodarski forum u Parizu. Jedan Oreškovićev suradnik prisjetio se da su se tajnice u Vladi bile žalile na Sandru Zeljko, tajnicu tadašnjeg premijera Oreškovića (prije njega bila je tajnica i Sauchi i Jadranki Kosor, a i sada je zaposlenica Vlade), da ih je Zeljko tražila da svi putni nalozi idu preko nje.

– Tada mi to nije bilo čudno, ali sada ima novi kontekst. Tajnicama je bilo sporno zašto moraju naloge dostavljati Sandri Zeljko – rekao je naš izvor. Saucha, podsjetimo, za malverzacije s putnim nalozima tereti upravo svoju bivšu tajnicu Sandru Zeljko. A Sandra Zeljko i Zvonko Matišić, bivši šef Ureda za opće poslove i sin vozača pokojnog Račana, za istu stvar terete – Sauchu.

>>Plenković: Slučajevi s nepravilnim dnevnicama nastavili su se i nakon Vlade Zorana Milanovića

>>Dinko Cvitan otkrio zašto je i on bio na konferenciji

Komentara 96

Avatar southman
southman
11:35 07.03.2017.

Pa tko bi uopće mogao povjerovti da je drug " znate li vi tko sam ja " uopće mogao biti kriv za bilo što !?!? Ma dajte molim Vas, pustite čovjeka na miru, ispišite mu putni nalog pa neka već jednom stvarno ode na put !!!

Avatar tituš
tituš
11:12 07.03.2017.

vidjeti će se čiji su otisci prstiju na putnim nalozima i čiji plajvajz piše! Rat je otvoren, nitko ne će dati da mu kožu deru, ako za to nije odgovoran. Tajnica ili Šef ili glavni šef. Saucha se ne može izvući, sve je potpisao i to je trajalo, trajalo, trajalo dok je god moglo, hoće li se još tko utopiti, to ćemo vidjeti ..

CA
carlo20
11:34 07.03.2017.

Ne može se Saucha izvući! U istrazi protiv Sauche, provedena su dodatna grafološka vještačenja njegovih parafa, kao i rukopisa njegove tadašnje tajnice. Nakon što su analizirali potpise na nalozima i usporedili ih s nespornim Sauchinim rukopisom, grafolozi su došli do zaključka da je Saucha doista parafirao sporne naloge. Znači utvrdili su to opet! Bivša tajnica Tomislava Sauche, gospođa Sandra Zeljko je igrač Sauche, nastavila je s lopovlukom jer je mislila da se Milanović vraća na vlast i da će državna revizija sve zataškati kao i 2013., 2014. Uglavnom, Saucha i njegova tajnica i možda još neki službenici su krivotvorili potpise, samo je pitanje, zašto su to radili i za koga su izvukli milijune kn, sumnjam da su krali za sebe. Cvitanu se to nikako ne otkriva. Ovdje se traži nekoga tko će se žrtvovati, a Sauchi se očito ne žrtvuje, ali ne želi ni propjevati. Ovdje se pokušava spasiti Sauchu i diskreditirati tajnicu kao svjedoka pokajnika, a sve se radi da se spasi zapravo Milanovića koji je naredio Sauchi i tajnici da kradu. Tajnica nije mogla sama toliko novca u svoje džepove pospremiti, ona je radila po nečijem naređenju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije