Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u vladi

Svađa na vrhuncu: Olujni vikend na relaciji Milanović – Linić

Linić i Milanović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
29.04.2014.
u 12:40

Premijer drži da Linić podmeće ravnateljici Porezne uprave

Zbog iniciranja kaznenog postupka protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, ujedno pomoćnice ministra financija Slavka Linića, nastupio je novi val zahlađenja između Linića i premijera Zorana Milanovića.

Zaštita s figom u džepu

Prošli vikend, tvrde nam izvori dobro upućeni u zbivanja u samome vrhu Vlade i SDP-a, bio je prilično buran. Premijer je, kažu, vrlo žestoko reagirao još u petak navečer kada su objavljena prva izdanja subotnjih novina s viješću da je, nakon niza skandala u Ministarstvu financija i Poreznoj upravi, otvoren kazneni postupak protiv Čavlović Smiljanec. Premijer, čije povjerenje šefica Porezne uprave uživa, navodno sumnja da joj podmeće sam ministar ili njemu odani ljudi u Ministarstvu financija te da su upravo oni pridonijeli otvaranju kaznenog postupka protiv Čavlović Smiljanec.

Tako je sukob između premijera i ministra Linića, koji već dulje potresa SDP i Vladu i koji je eskalirao na slučaju Branka Šegona, sada dobio novu epizodu.

Milanović je očekivao od Linića da se odmah u subotu javno izjasni o svojoj pomoćnici Čavlović Smiljanec, no Linić je šutio. Na kraju se o slučaju osječkog poduzetnika Željka Biloša, vlasnika OLT-a, i propustima Porezne uprave da mu ovrši 12 milijuna kuna duga, oglasila sama šefica Porezne uprave na koju se protegnuo kazneni postupak za pogodovanje Bilošu. Linić je i dalje šutio, a tek je u nedjelju, nakon inzistiranja premijera Milanovića, na webu Ministarstva financija osvanula kronologija slučaja Biloš i konstatacija da ministar smatra kako njegova pomoćnica Nada Čavlović Smiljanec nije učinila ništa zbog čega bi joj bila ugrožena funkcija.

Dakle, premda je naizgled popustio i formalno zaštitio šeficu Porezne uprave koja, kako to tvrde izvori skloni Liniću, ima prste u plasiranju afere sa Šegonom, Linić je to učinio tako da je jasno kako podrška njegovoj pomoćnici nije iskrena i stvarna. Pritom valja imati na umu da si je u proteklih nekoliko mjeseci, otkad je zbog Šegona eskalirao sukob s premijerom, Linić osigurao čvrstu podršku u stranci. Sukob s Milanovićem pomogao je da se premoste sve razmirice među riječkim SDP-ovcima koji su sada stvorili blok prema Zagrebu.

Riječki stranački blok

Milanović je svjestan saveza Linić – Vojko Obersnel – Zlatko Komadina – Željko Jovanović i toga da su mu spremni ispriječiti se u vođenju stranke. No paralelno mu se otvorio novi problem, sve veće nezadovoljstvo u SDP-u. Članstvo osuđuje sukob s Linićem i premijeru spočitava da zbog njega pada rejting stranke. 

>> Milanović očekuje Linićevo očitovanje o prijavi protiv šefice Porezne uprave

Komentara 117

Avatar johny21
johny21
12:46 29.04.2014.

Ma nije još vrhunac, on će nastupiti kada izgube izbore!!!

RE
renjo4
12:49 29.04.2014.

"Ljudii moji pa je li to mogućee,ludnica, šta je ovo ..." Raspadaju se crveni...

SL
_Slavonac_
12:46 29.04.2014.

Nesposobnost ih je počela uništavat iznutra! Vrijeme je za promjene! Vrijeme je da HDZ preuzme vlast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije