Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Šustar:

Nastavit će se dobri programi, sve što nas približava europskim standardima u interesu je države

predrag šustar
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
23.01.2016.
u 16:34

Kada je riječ o devetogodišnjoj osnovnoj školi i ukidanju općeg uspjeha na kraju školske godine koji su predviđeni kurikulumom, te informatici kao glavnom predmetu, Šustar ističe da će se o svemu razgovarati

Novoimenovani ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar potvrdio je da će se nastaviti svi dobri programi pa tako i kurikularna reforma, i dodao da se moraju uvažiti i svi komentari koji će dodatno poboljšati taj dokument.

 U smjernicama nove vlade koje su u petak predstavljene u Saboru, bilo je, naime, navedeno da će se "zaustaviti pokrenuti proces trenutačne kurikularne reforme; napraviti reviziju strategije i korekciju nedostataka na temelju detaljne analize", a Šustar je novinarimanakon radnog sastanka nove Vlade, održanog u Banskim dvorima, kazao kako je "očito došlo do nesporazuma". 

 "Važno je naglasiti da smo mi jedna država, postoji kontinuitet i svi dobri programi naravno da se nastavljaju", rekao je.

 Istaknuo je da se reforma "sigurno nastavlja prema planu", no, ako bude korisnih komentara koji će poboljšati taj dokument, "svakako ćemo razgovarati".

 Ministar Šustar najavio je da će se sastati sa svim stranama te da će se nastaviti "sve što je dobro i u korist naše države".

 Na pitanje novinara kako je došlo do pogreške pa je u smjernicama navedeno da se kurikularna reforma zaustavlja, Šustar je dogovorio kako je, uzevši u obziri cijeli proces sastavljanja nove vlade, "razumljivo da se neke stvari potkradu".

 No, istaknuo je, "važno je da ono što je bitno ide dalje" i da je "taj kontinuitet na zdravim osnovama". Ključna je poruka, smatra, da se dobri programi nastavljaju.

 Osobito važnim drži da je za dokument strategije odgoja i obrazovanja na kojemu se temelji kurikularna reforma, kvalitetne smjernice dala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. 

 "Mi smo jedna država i na tim osnovama mi nastavljamo dalje", istaknuo je ministar Šustar.

  Prvi je korak, o kojemu se razgovaralo na današnjem sastanku u vladi, dobar i jasan uvid u stanje proračuna, na čemu će se graditi sve ostalo, dodao je.

 Kada je riječ o devetogodišnjoj osnovnoj školi i ukidanju općeg uspjeha na kraju školske godine koji su predviđeni kurikulumom, te informatici kao glavnom predmetu, Šustar ističe da će se o svemu razgovarati.

 Ti su prijedlozi "na tragu preporuka Europske unije, a sve što nas približava tim dobrim europskim standardima je u interesu hrvatske države", zaključio je.

>>Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

>>Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team'

Komentara 2

DU
Deleted user
17:27 23.01.2016.

Mogu samo prenijeti info kako Srbi uzivaju. Smiju se Hrvatima od uha do uha! Najvise ih raduje autisticni premijer. Predlazu da ga pozovu kao sudionika u novoj sezoni Big brother show-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije