Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda Sanaderu

Sudac Turudić zadovoljan odlukom Vrhovnog suda

Ivan Turudić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.06.2014.
u 09:02

Vrhovni sud ublažio je kaznu i nemam ništa protiv toga. To nije ništa neuobičajeno i to je njegovo pravo, izjavio je Turudić za HTV-ov Dnevnik 3

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić koji je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osudio Ivu Sanadera komentirao je za Dnevnik 3 odluku Vrhovnog suda kojom je potvrđena presuda bivšem premijeru za slučajeve Hypo i Ina-MOL, javlja HRT.

Odlukom Vrhovnog suda Turudić je zadovoljan.

Vrhovni sud ublažio je kaznu i nemam ništa protiv toga. To nije ništa neuobičajeno i to je njegovo pravo, izjavio je Turudić za HTV-ov Dnevnik 3 i dodao kako je presuda u svim bitnim dijelovima potvrđena.

Cijeli članak čitajte ovdje

Podsjetimo, prvostupanjskom presudom Sanader je bio osuđen na 10 godina zatvora, tri i pol godine zatvora za Hypo i sedam i pol godina za Inu-MOL. Vrhovni sud je Sanadera osudio na šest i pol godina za Inu-MOL i tri godine za Hypo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam i pol godina zatvora. U slučaju Hypo kao zamjenik ministra vanjskih poslova Sanader je, za trajanja Domovinskog rata, primio proviziju od Hypo banke u iznosu od 3,6 milijuna kuna, dok je u slučaju Ina-MOL kao predsjednik Vlade primio mito od deset milijuna eura u zamjenu za upravljačka prava Ine predana MOL-u.

>> Vrhovni sud presudio Sanaderu: Miljeniku salona EU 8,5 godina zatvora

Komentara 8

RA
raspad
09:47 14.06.2014.

Hrvatsko sudstvo je kuruptno i lakrdija........

ZB
zbuniceva
11:07 14.06.2014.

I sad nek se ponosimo nezavisnim medijima i nezavisnim sudstvom i institucijama koje rade sve po zakonu. Pa kaj Turudića i ministre skup s Vrhovnim Sudom i Policijom ne pitaju javno gdje je tih 10 miliona Eura? Pet miliona navodno ima kod sebe u Švici a nedaje Ježić a drugih pet nemam pojma gdje su. To je pitanje svih pitanja, jedini dokaz i ogromna lova zbog koje Sanader sjedi u buksi nikog ne interesira gdje je i zakaj nije kod Lalovca u kasici prasici?

PU
purrger
09:54 14.06.2014.

Eto. HDZ je obavio svoju katarzu. I to iniciranu iz vlastitih redova, a to valjda nesto znaci. Aj sad crveni, pokazite da vam je bitniji cist obraz od fotelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije