Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Studentski kredit - glavnica se plaća nakon završetka studija, dotad kamata

FINANCIJSKI SAVJETNIK
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
04.11.2015.
u 11:35

Moguće je odobriti i poček otplate glavnice do 12 mjeseci nakon završetka studija, od budućih primanja. Rok otplate može biti i 10 godina, a kamatna stopa iznosi 5,70 posto. Potreban je kreditno sposoban sudužnik

P: Studentica sam treće godine preddiplomskog studija. Željela bih nastaviti studij, no morat ću plaćati školarinu, a neću imati dovoljno sredstava s obzirom na to da radim samo povremeno. Postoji li neki kredit kojim bih mogla plaćati školarinu, a da ga mogu vraćati tek nakon završetka studiranja? (studentica iz Zagreba)

O: Zagrebačka banka u ponudi ima studentski kredit kojim biste mogli financirati nastavak studiranja. Taj je kredit namijenjen upravo za financiranje školarine redovnim i izvanrednim studentima sveučilišnih i stručnih preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Prednost studentskih kredita je fleksibilnost pri korištenju i vraćanju kredita: glavnicu kredita otplaćujete tek po završetku studija te eventualnog razdoblja počeka do 12 mjeseci i to od svojih budućih primanja. Rok otplate kredita je do 120 mjeseci - čak deset godina.

Maksimalni iznos studentskog kredita je 20.000 eura, a kamatna stopa je promjenjiva i trenutačno iznosi 5,70 posto (šestomjesečni NRS2 za euro + fiksni dio 3,51 postotna boda). Naknada za obradu kredita iznosi jedan posto (maksimalno 400 kuna) i može se isplatiti iz kredita. Za vrijeme korištenja kredita, odnosno razdoblja studiranja, plaća se interkalarna kamata (kvartalno), a koja je jednaka visini redovne kamatne stope.

Studentski krediti odobravaju se bez dodatnog osiguranja uz zadovoljenje uvjeta kreditne sposobnosti (s obzirom na to da niste zaposleni, potreban je kreditno sposoban sudužnik).

Osim financiranja školarine, Zagrebačka banka u ponudi ima i kredite za podmirenje troškova života kojima možete platiti smještaj i prehranu ili koristiti sredstva kao džeparac za podmirenje svakodnevnih tpotreba. Takvi se krediti odobravaju u mjesečnom iznosu do najviše 700 eura, a iznos se isplaćuje svaki mjesec na vaš tekući račun u banci. Kamatna stopa je promjenjiva i trenutačno iznosi 5,90 posto (šestomjesečni NRS2 + fiksni dio 3,71 postotna boda).

Za sve dodatne informacije vezane uz studentske kredite pozivamo vas da se obratite u najbližu poslovnicu Zagrebačke banke

Želite prijaviti greške?