Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI STOŽER:

'Novi statut je vrhunac tolerancije kojom Žrtva oprašta četničkom agresoru'

vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
21.08.2015.
u 13:15

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara tvrde da je laž da se novim statutom Hrvatima srpske nacionalnosti u Vukovaru uskraćuju prava i ukida ćirilica u Vukovaru

Statut grada Vukovara u cijelosti poštiva zakone i odluku Ustavnog suda, poručili su iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Tvrde da se novim statutom "zaustavlja kršenje članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koje provodi vlada Zorana Milanovića" te da su statutarne odredbe "vrhunac tolerancije kojom Žrtva oprašta četničkom, velikosrpskom, jugofilnom agresoru i poziva ga na pijetet, kajanje i novi život".

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara tvrde da je laž da se novim statutom Hrvatima srpske nacionalnosti u Vukovaru uskraćuju prava i ukida ćirilica u Vukovaru. Također tvrde da dvojezične ploče nakon verifikacije statuta ne mogu ostati na državnim i javnim institucijama u gradu Vukovaru.

"Jugofilnim i velikosrpskim sijačima i kreatorima kaosa u Hrvatskoj jasno poručujemo: Niste uspjeli kaosom zamagliti pogled na vaše dijabolične rabote. Vidimo kako nam tjerate mladost iz zemlje, vidimo kako gospodarski pustošite ono što smo mi krvlju obranili, vidimo kako podlo rastačete hrvatski jezik, kulturu i povijenu baštinu. Nećete izbjeći ni registre ni lustraciju. Nakon 3 godine strpljenja i mukotrpnog otklanjanja nezakonitog i protuustavnog ponašanja sadašnje nenarodne vlasti jasno im poručujemo – ne igrajte se više žrtvom i živim sjećanjem odanih domovini", poručili su iz Stožera.  

>> Milanović, Karamarko i Kolinda kukavički šute o ćirilici

>> Europska komisija: Nacionalne jezične politike nisu regulirane europskim zakonima

Komentara 20

NE
neos
14:00 21.08.2015.

Moram priznati da je gore napisana svaka riječ na mjestu, puna istine, pravde i pravičnosti. Svima se u toj riječi daje dostojanstvo, pa i najgorem krivcu za zlo rata i šansa za pokajanje i samim time za oprost. Hrvatska jeje probuđena, osjeća se boljitak koji dolazi za sve koji ovdje žive pošteno i koji ljubav od Hrvatske primaju ali i koji su ljubav spremni dati Hrvatskoj. Hrvatska to smo svi mi takvi, ona teče u nama, ona nas spaja i daje snagu zajedništva koje je neophodno za uspijeh. Privatni interesi, licemjerje, mržnja i glupost, predugo su nas umarali i unazađivali. Za Domovinu ! Za Domoljublje ! Za Hrvatsku !

DU
Deleted user
13:29 21.08.2015.

Mislim da bi bilo fair od SDP vrhuške da krenu s izbornim programom i plakatima kompletno u ćirilici, na predstojećim izborima. Znate onu scenu kad ide glasnogovornik Štef ispred kamiona i viče: Zelja, krumpira! E pa sad zamislite glasnogovornicu esdipija kako viče uokolo: Poreza, ćirilice!!! Tko meni ne vjeruje, o čemu se tu doista radi, eno na y.t. video zapisa: Hard talk BBC Milanovic. Prevedeno s engl. jezika, Milanović veli: Srbi su moji glasači! Zato nek ide s reprintom plana 21 u ćirilićnom pismu jer će to njegovim glasačima "odmoriti oči"...

MP
mparac3
13:37 21.08.2015.

20.kolovoza 2015 - crnogorski parlament izglasao izbacivanje cirilice iz sluzbene upotrebe..... Osobno - kad' gledam cirilicu, vidim noz i kokardu. Cirilica za mene ne predstavlja pismo, vec simbol.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije