Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoza

Stiže promjena vremena

kiša
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
11.04.2017.
u 07:57

Za vikend se očekuje jače naoblačenje sa zapada, koje će donijeti kišu u veći dio Hrvatske.

U unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu očekuje se danas umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu ili pokoji pljusak praćen grmljavinom, javlja Državni hidrometeorološki zavod. 

U Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Od sredine dana vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu vjetar slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni, krajem dana na sjevernom dijelu bura, podno Velebita s jakim udarima.

Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C. Krajem dana na kopnu osjetno svježije.

Prema aktualnoj prognozi u idužih sedam dana, u nastavku tjedna bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. Mala mogućnost za pokoju kap kiše postoji u kontinentalnim krajevima u četvrtak te u gorju i unutrašnjosti Dalmacije u petak.

Na Jadranu u srijedu još umjerena, mjestimice na udare i jaka bura. Najniža temperatura u unutrašnjosti od 5 do 8, na Jadranu oko 10, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C.

U četvrtak i petak u unutrašnjosti promjenjivo, ponegdje uz mogućnost malo kiše, a na većem dijelu Jadrana sunčano. Za vikend se očekuje jače naoblačenje sa zapada, koje će donijeti kišu u veći dio Hrvatske. Oborine će osobito biti izražene u nedjelju, na Uskrs, a tada bi u najvišem gorju ponegdje mogla zalepršati i pokoja pahulja snijega.

>>Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje uoči Uskrsa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije