Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Stiže do 50 centimetara novog snijega, na Jadranu olujna bura

snijeg
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
03.02.2015.
u 21:50

Od srijede do subote tako se mjestimice u Gorskom Kotaru i gorju sjeverozapadnog dijela zemlje očekuje više od 50 cm novoga snijega

Hrvatska će se od srijede nalaziti pod utjecajem Sredozemne ciklone koja će se svojim središtem premještati preko središnjih dijelova zemlje. U takvim uvjetima u zapadne dijelove Hrvatske pritjecat će hladniji zrak sa sjevera, a u istočne krajeve topao i vlažan zrak s juga, javlja vrijeme.net.

Kako će i gradijenti tlaka biti veliki, stvaraju se uvjeti za olujnu buru na sjevernom Jadranu i jugo u južnoj Dalmaciji.

Od srijede do subote tako se mjestimice u Gorskom Kotaru i gorju sjeverozapadnog dijela zemlje očekuje više od 50 cm novoga snijega što će značajno otežavati odvijanje cestovnog prometa. U nižim dijelovima unutrašnjosti snijega će biti manje, ali u dovoljnim količinama za danonoćno dežurstvo zimske službe. U Posavini i Slavoniji padat će većinom kiša, a susnježice ili snijega može biti uglavnom tijekom noći i ranog jutra. Na Jadranu valja računati na olujnu buru na sjevernom dijelu i jugo u Dalmaciji tako da će vrlo vjerojatno dolaziti do dužih prekida u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa.

>> Brač sinoć zameten snijegom, sutra opet stiže pogoršanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije