Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Stiglo oko 160 interventnih policajaca, branit će južnu granicu od izbjeglica?

policija dubrovnik
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
02.10.2015.
u 15:05

U prilog tome ide i izjava crnogorske ministrice vanjskih poslova, da je Crna Gora spremana te da će prvi kamp za prihvat i transport izbjeglica do granice s Hrvatskom biti u mjestu Krenza.

Dvadesetak kombija s više od 160 interventnih policajaca stiglo je u bazu u Plat, piše Dubrovniknet.hr. Dolazak policajaca povezuje se s čuvanjem granice na jugu prema kojoj su se uputile izbjeglice iz Sirije, Afganistana i Iraka. Iako je riječ o neslužbenoj informaciji koju nitko nije želio službeno potvrditi, zaključak je u kontekstu informacije da je južna izbjeglička ruta postala aktualna te da se u Albaniji s namjerom da pređu granicu prema Crnoj Gori nalazi oko 2000 izbjeglica iz spomenutih zemalja.

U prilog tome ide i izjava crnogorske ministrice vanjskih poslova, da je Crna Gora spremana te da će prvi kamp za prihvat i transport izbjeglica do granice s Hrvatskom biti u mjestu Krenza.

"Tisuću šatora, dvadesetak autoprijevoznika i 600 ljudi spremno je za prihvat, evidentiranje i transport izbjeglica do granice sa Hrvatskom, kako bi nastavili put dalje u Zapadnu Europu. Bitno je da znamo tko sve ulazi u zemlju, ali i to da izbjeglice budu dočekane i ispraćene humano i ljudski. Prvi kamp trebao bi niknuti u mjestu Krenza, u blizini prijelaza Božaj. Spremamo se za prihvat do dvije tisuće ljudi. Imamo 17 autobusa na raspolaganju i nešto kombija za manji prijevoz. Što se ljudstva tiče, Ministarstvo rada i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Crveni križ i vojska imat će 500 do 600 ljudi. Od trenutka kad stigne informacija da su krenuli prema Crnoj Gori, državi će biti potrebno nekoliko sati da ih spremno dočeka”, izjevila je jučer poslijepodne ministrica rada i socijalne skrbi Crne Gore  Zorica Kovačević

>> Valentin Inzko primio dvije sirijske obitelji u svoj stan u Beču

Komentara 53

Avatar johny21
johny21
15:34 02.10.2015.

Samo malo, nije li Zoka rekao da na onu stranu neće niti jedan imigrant doći!

Avatar juricamesko
juricamesko
15:26 02.10.2015.

koji će danas razlog dolaska 160 policajaca na Prevlaku izmisliti Pinokio

SO
sojko1
15:26 02.10.2015.

Nema prolaza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije