Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić

'Stav prema Šešelju pokazuje da vlast ne vodi autentičnu hrvatsku politiku'

Vesna Balenović,Milan Kujundžić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
14.11.2014.
u 15:55

Ivo Josipović, Vesna Pusić i Zoran Milanović ne vode autentičnu hrvatsku politiku u regiji, utemeljenu na hrvatskim interesima, tvrdi predsjednički kandidat Hrvatske zore

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić nezadovoljan je načinom kojim se aktualna hrvatska vlast odnosi prema slučaju Vojislava Šešelja, ratnog zločinca koji nakon puštanja na slobodu iz pritvora u Haagu nastavlja političku kampanju za tzv. Veliku Srbiju.

– Hrvatska vanjska politika nakon puštanja Vojislava Šešelja na slobodu pokazuje istu onu hladnu nezainteresiranost kao nedavno kad su ukinute sankcije obitelji Milošević – kaže Kujundžić i napominje da hrvatska državna vlast ničim nije iskazala svoj prosvjed ili ogorčenje Šešeljevim javnim, odnosno političkim djelovanjem nakon povratka u Srbiju.

– Tužno je što najveći ratni zločinci, odgovorni za srpsku agresiju na Hrvatsku i druge države bivše Jugoslavije – umiru na slobodi, a da hrvatsko pravosuđe i državna politika i dalje spavaju. Nedavno je umro Veljko Kadijević. Zašto u Hrvatskoj nije održano suđenje u odsutnosti, barem da dokazni materijal ugleda svjetlo dana, da svjedoci kažu istinu te da se barem tako donekle zadovolji vapaj žrtava? Zašto i danas pred očima žrtava Vukovarom šeću njihovi silovatelji, a policija i pravosuđe ne reagiraju na upozorenja? Ne, Ivo Josipović, Vesna Pusić i Zoran Milanović ne vode autentičnu hrvatsku politiku u regiji, utemeljenu na hrvatskim interesima, što znači da ne vode ni politiku koja bi mogla uroditi održivim rješenjima za mir, stabilnost i prosperitet regije i Europe. Oni ne pokreću nijedno od otvorenih pitanja sa Srbijom, ništa se ne radi oko rješenja granice na Dunavu i vraćanja dijela hrvatskog teritorija koji je još uvijek pod okupacijom Srbije, potraga za ubijenima i nestalima ponovno stoji, u srbijanskom zatvoru i dalje leži hrvatski branitelj Veljko Marić, zaboravljen od sviju, a u Vojvodini se nastavlja politika aktivnog razbijanja hrvatske manjine – ističe predsjednički kandidat Hrvatske zore.

Kujundžića brine i što se Srbija još uvijek nije ozbiljno suočila sa svojom prošlošću, a ''Josipović, Pusić i Milanović ne čine išta da se to dogodi, iako je Hrvatska u međuvremenu ušla u EU i ima priliku postati aktivni čimbenik, a ne samo provoditelj nečije politike u regiji''.

>>Kujundžić: Ivo Josipović je pametan čovjek, ali je rob partije

>>'Dragi Ivo i Zorane, nemate pravo izigravati demokratsku normu!'
 

Komentara 47

DI
Dingač
16:12 14.11.2014.

bravo Kujundžiću --- tako se govori. jasno i glasno ... bez i malo uvijanja.

DU
Deleted user
16:08 14.11.2014.

Narodna poslovica: Svaka ptica svome jatu leti.

TV
tv5378
16:20 14.11.2014.

Ako Vlada I predsjenik nemaju morala,onda je valjda I normalno da ne reagiraju.Jadno je podilazenje Srbiji pod svaku cjenu da se ne raskrinkaju UDB-aski "lideri" i moralne vertikale Jugoslavenske opcije.Kujundzicu,zasto ne pitas Josipovica jeli jos uvijek Jugoslaven ili Jugosloven po nacionalnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije