Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitao i google

Dragi čitatelji, sretan hrvatski Dan neovisnosti!

Google doodle
Foto: Screenshot/Google
1/2
08.10.2015.
u 09:14

U Hrvatskom saboru će se održati svečani prijem predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.

Danas je Dan neovisnosti koji se u Hrvatskoj obilježava 8. listopada jer je toga dana 1991. godine Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Povodom današnjeg dana u Hrvatskom saboru će se održati svečani prijem predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.

Predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović čestitala je današnji dan:

Ovo je dan kada se s poštovanjem sjećamo svih koji su pridonijeli ostvarenju tog povijesnog cilja, počevši od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja, koji su tih dana hrabro podnosili najteže agresorske udare. Državna je neovisnost kamen temeljac naše slobode. Neovisnost je prvi uvjet da bismo uspješno gradili demokratsko, pravedno i uspješno društvo i da bismo imali dostojno mjesto među narodima i državama Europe i svijeta.

>>Cijelu čestitku pročitajte ovdje

I predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović svim hrvatskim građankama i građanima uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana neovisnosti: 

"Odluka kojom je Hrvatski sabor 8. listopada 1991. jednoglasno raskinuo sve državnopravne veze s bivšom državom i proglasio neovisnost Republike Hrvatske, bila je i povijesna i hrabra i neizbježna. Dugo pripremana agresija protiv Hrvatske već je bila započeta, ali je u svoj svojoj ružnoći izbila nakon ovog važnog datuma. Za svoju smo se slobodu morali boriti godinama, uz velike i bolne žrtve. Stoga još jednom izražavamo duboku zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim braniteljima, posebno se sjećajući onih koji su svoje živote dali za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Nikad ih nećemo zaboraviti i gradit ćemo našu domovinu tako da bude dostojna njihove žrtve, da bude doista onakva kakvu su sanjali, kakvu smo svi sanjali", stoji u čestitci hrvatskim građankama i građanima. 

>>Cijelu čestitku čitajte ovdje

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko također je uputio čestitku u kojoj ističe:

Danas, nažalost, Hrvatskom vlada apatija, nestaju radna mjesta, potiču se sukobi i nameću podjele, a mladi ljudi čiji su očevi obranili i oslobodili Domovinu napuštaju našu krasnu zemlju u potrazi za boljim životom. Hrvatska zaslužuje da bude gospodarski snažnija, socijalno pravednija i poštovanija - kako od nas samih, tako i od naših prijatelja u Europi i svijetu. Moramo vratiti vjeru u jaku Hrvatsku, skinuti ljudima grč s lica, pokrenuti zapošljavanje, zaustaviti egzodus.

>>Cijelu čestitku pročitajte ovdje

Čestitao nam i Google

Inače, ako ste već nešto danas "guglali" primjetili ste hrvatsku zastavu na Google-ovoj naslovnici.

Na taj način iz Google-a obilježavaju hrvatski Dan neovisnosti, a klikom na 'doodle', otvorit će se niz linkova s poveznicama na ovaj praznik.

Ovo ne iznenađuje jer je Google poznat po svom načinu obilježavanja svih značajnijih i manje značajnih događaja i obljetnica. Danas će naslovnicu najpoznatije internet tražilice krasiti upravo hrvatska zastava uz prekrasnu pozadinu Plitvičkih jezera.

>>Google naslovnicu posvetio povijesnom otkriću vode na Marsu

Komentara 27

NE
neboiznadzagreba
09:33 08.10.2015.

Blago nama, Google zna da je danas u Hrvatskoj praznik, a blagajnice u trgovinama o tome pojma nemaju.

Avatar tnin
tnin
10:01 08.10.2015.

Hvala Google !

TR
Trajkovski
09:44 08.10.2015.

Na večernjem se uopće ne vidi da je Dan neovisnosti Republike Hrvatske - valjda da se "braća" iz regiona ne uvrijede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije