Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković

'Srpska zajednica ostala je bez prava u Vukovaru, mene gradonačelnik ne zove ni na kolegije'

Srđan Milaković
Foto: Branimir Bradarić
18.02.2016.
u 15:12

Srpska zajednica danas nema zamjenika ravnatelja bolnice. Nema nas niti na čelnim mjestima u policiji i drugim državnim institucijama, kaže Milaković

Na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković požalio se na odnos gradonačelnika Ivana Penave prema njemu kao dogradonačelniku izabranome na izborima.

- Nakon predsjedničkih izbora naši su odnosi dodatno narušeni i konstantno me se onemogućava u obavljanju dužnosti. Razgovaramo na hodniku kada se sretnemo ili na moju inicijativu, rekao je Milaković.

Dodao je i kako ga se ne poziva ne redovite kolegije kao i da pročelnici odbijaju da mu daju informacije koje on, kako je rekao, iz nekog razloga ne bi trebao znati. Tvrdi i kako nije dobio resor koji bi vodio, ne sudjeluje u protokolu…

- Nikada nisam dobio odgovore na moje prijedloge oko proračuna i odgovor oko ukidanja stipendija studentima koji studiraju u Srbiji. Nikada nismo razgovarali niti o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar. U ponedjeljak mi nije dozvoljeno da otputujem u Zagreb kada je obilježavan dan državnosti Srbije. Gradonačelnik mi je rekao kako meni tamo nije mjesto, rekao je Milaković najavljujući kako će se radi svega obratiti Ministarstvu uprave, premijeru, njegovim zamjenicima i drugima kako bi ukazao na probleme unutar gradske uprave.

Milaković je kazao i kako su pripadnici srpske nacionalne manjine tijekom proteklih godina ostali bez niza prava koja su do tada konzumirali kao i da je srpska zajednica, zajedno s njenim političkim predstavnicima, na potpunoj margini društva. Prema njegovim riječima tijekom godina srpska zajednica ostala je bez niza prava.

- Srpska zajednica danas nema zamjenika ravnatelja bolnice. Nema nas niti na čelnim mjestima u policiji i drugim državnim institucijama. Niti jedan Srbin nije pročelnik u gradskoj upravi niti vodi bilo koju gradsku ustanovu ili trgovačko društvo izuzev Dječjeg vrtića Vukovar 2. gdje se program provodi na srpskom jeziku i pismu. Sve to se događa u vrijeme „kada je ravnopravnost osigurana“. Kada se postavi pitanje oko zastupljenosti Srba onda je redovito odgovor kako se ne gleda na ničiju nacionalnost nego na stručnost ali zato se redovito zaobilaze Srbi, rekao je Milaković.

Na novinarski upit zašto je do sada šutio o tome kazao je kako se uvijek takve stvari važu ali i da je do prije nekoliko mjeseci bio član SDSS-a i da se šutjelo zbog viših stranačkih ili političkih interesa. Ocijenio je i kako su za sadašnji položaj Srba krivi i politički predstavnici Srba koji su već godinama pasivni. 

Komentara 57

KA
KaNiDora
15:27 18.02.2016.

Dakle, ja dođem u Vukovar, kažem da sam srbin i tražim mjesto direktora !???? Krasno.. u 21.stoljeću bi se igrali komunizma

MO
mobitel20
15:22 18.02.2016.

Laze kao Dobrica Cosic ! Pa dokada ce ovi manipulirati i lelekati ?! Kada ce jasno reci : Ovo je Hrvatska drzava, volimo je i postujemo? Kada ce prestati odgoj mladih Srba u lazi o karakteru Domovinskog rata, kada ce prestati krvnik glumiti zrtvu ?! Ovo postaje nepodnosljivo !

DU
Deleted user
15:33 18.02.2016.

kako vas nema u policiji pa tko je ubio darka pajcica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije