Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik HSP-a

Srb: Josipovićevo pismo je predizborni i promidžbeni trik

Danijel Srb
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.10.2014.
u 14:33

Dodao je da je pismo zapravo predizborni trik koji nema nikakvog značenja osim promidžbenog i koji služi prvenstveno stvaranju dojma da predsjednik države u ovom trenutku preuzima stvari u svoje ruke

- Da se to događa izvan predizborne kampanje procijenio bih da se radi o zapravo jednoj dobronamjernoj gesti zabrinutog predsjednika za stanje u državi. Međutim, s obzirom da je to pismo upućeno u vrijeme pretkampanje za predsjedničke izbore smatram da je to stvaranje dojma da predsjednik države u ovom trenutku preuzima stvari u svoje ruke i poduzima nužne mjere kako bi se promijenilo stanje u Hrvatskoj, koje je katastrofalno loše, rekao je predsjednik HSP-a Danijel Srb na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru na kojoj je govorio o pismu koje je predsjednik RH Ivo Josipović uputio predsjedniku Sabora RH Josipu Leki.

Dodao je da je pismo zapravo predizborni trik koji nema nikakvog značenja osim promidžbenog i koji služi prvenstveno stvaranju dojma da predsjednik države u ovom trenutku preuzima stvari u svoje ruke i poduzima nužne mjere kako bi se promijenilo stanje u Hrvatskoj. Osvrnuo se i na poplavljena područja županjske Posavine, a prije svega odluke EU da se iz Fonda solidarnosti pomogne u pokrivanju šteta nastalih na poplavljenim područjima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

– Nedopustivo je da EU, od ukupno za tu namjenu predviđenih 80 milijuna eura, Hrvatskoj namijeni tek osam milijuna, a Srbiji čak 60,2 milijuna eura. Hrvatska kao članica EU koja doprinosi punjenju Fonda solidarnosti dobiva u stvari najmanje i naravno da onda postavljamo pitanje: kakva korist Hrvatskoj od ulaska u EU? Treba preispitati sve koristi i štete koje Hrvatska ima od ulaska u EU i ukoliko Hrvatska i dalje bude imala više štete nego koristi od članstva u EU, trebala bi razmisliti o izlasku iz EU, rekao je Srb. Predsjednik vukovarske podružnice HSP-a Vinko Jozić apelirao je na policiju da što prije pronađe počinitelje koji su, u nedjelju, oštetili autobus GNK Dinamo. Isto tako pozvao je i vukovarske gradske vijećnike da se odreknu barem jedne mjesečne naknade u korist Socijalne samoposluge koja djeluje u Vukovaru.

>> Zastupnici žele vidjeti pismo koje je Josipović poslao Leki

Komentara 6

Avatar šjorbepo
šjorbepo
15:09 15.10.2014.

Ajde ti nama objasni Što to Kolinda radi iz prve ruke,a ne da nam to Josipovićevi objašnjavaju.

ME
MED
18:19 15.10.2014.

Apsolutno je istina sto Josipovic zeli ,,a to je da stvori dojam da zeli promjenu izbornog zakona a ona bi bila djelomicna i ostavila bi dvoglavoj partiji ponovno dvije trecine listi da sebe izaberu! Pod parolom preferencijalnog glasovanja birali bibi ponovno dvije trecine SDP i HDZ a toboze Josipovic bi ispunio volju naroda!! To je prevara hrvatskog naroda sto nudi Josipovic!! Zasto se boji niskog izbornog praga ako je tako popularan !???

AJ
ajmo
16:54 15.10.2014.

E moj Daniel ko Divka ona kava ili light mlijeko di ti je Pravaška desnica žešče to malo odradi a ne ko baba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije