Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Sportašu Luki laptop, bravaru Nevenu bicikl

Neven Andrlon
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/2
24.02.2015.
u 19:20

Podijeljeno je 37 potpora, a molbi je stiglo 111

Srednjoškolac Neven Anderlon iz Kotoribe, budući bravar, javio se na natječaj za dodjelu pomoći učenicima i studentima te zamolio da mu daruju običan bicikl kojim bi se vozio na praktičnu nastavu u desetak kilometara udaljenu tvrtku. Jučer mu se ta želja i ostvarila. U pratnji mame Nevenke preuzeo je novi bicikl koji će, uz njega, koristiti i sestra Sanja te brat Mišel.

Isto kao Cro Cop

– Samohrana sam majka i nemam im ga čime kupiti. Vidjeli smo natječaj Zaklade "Dr. Vinko Žganec" i napisali pismo – kaže Nevenova mama.

Zakladu je osnovala Skupština Međimurske županije s ciljem da se poveća broj visokoobrazovanih stanovnika i pomogne učenicima slabijeg imovnog stanja.

– Nije samo socijalni status kriterij. U obzir se uzima i izvrsnost – ističe upravitelj Matija Posavec. Novac u nju uplaćuju fizičke i pravne osobe, a po jednu kunu po stanovniku izdvajaju godišnje i svi gradovi te općine. Čak su se i županijski vijećnici odrekli dio naknada.

Nakon provedenog javnog poziva na koji je stiglo čak 111 zamolbi, jučer je 37 srednjoškolaca i studenata preuzelo novčane nagrade, prijenosna računala i ugovore o financiranju smještaja u domovima vrijedne 50.000 kuna. Među dobitnicima je i vrsni sportaš Luka Vrbanec, koji svakodnevno trenira kik-boks u Varaždinu.

– Treniram K1 disciplinu, isto kao i Mirko Filipović. Ostao sam bez tri prsta na desnoj šaci, no nisam odustao od treniranja – kaže Luka, učenik ETŠ-a, koji je dobio laptop.

Zoran Balog iz Donje Dubrave studira graditeljstvo na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

– Malo je studenata romske nacionalnosti jer roditelji nemaju novac. Ni moji ne rade, teško je i jedva se snalazimo – napominje Zoran.

Isplaćeno četiri milijuna

Novčanu pomoć dobila su dva doktoranda, Nikola Bregović i Dinko Oletić.

– Na doktorskom sam studiju na FER-u. Planiram doktorat završiti ove godine i nadam se dio karijere ostvariti i ovdje u Međimurju – kaže D. Oletić, koji je dobio 2000 kuna. Međimurska županija ima još jednu zakladu koja građanima pomaže u pokrivanju troškova liječenja, od kupnje lijekova do rehabilitacije. U 15 godina za 600 građana isplaćeno je četiri milijuna kuna!

>> Zaklada Zvonko Bušić prikuplja donacije za stanovnike poplavljenih područja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije