Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baldasar se ne boji novog zakona

Split na plaće troši 9,54 posto proračuna

Split
Foto: Andrea Solar
1/2
12.10.2016.
u 18:30

Splitski gradonačelnik demantirao je zapošljavanja u upravi i tvrdi da će mandat završiti s istim brojem zaposlenika kao Kerum

Grad Split daleko je ispod zakonski dopuštenog postotka udjela mase plaća, koji je u prošloj godini iznosio 9,54 posto gradskog proračuna pa izmjene zakona koje inicira Most, da se dopusti 15, umjesto sadašnjih 20 posto udjela u proračunu za plaće zaposlenika, neće imati nikakav utjecaj.

Split je jedan od financijski najstabilnijih gradova u državi

Ivo Baldasar

Tvrde to u splitskoj gradskoj upravi iz koje demantiraju učestale napise o velikom zapošljavanju u Banovini. Tvrde da će Ivo Baldasar na kraju mandata imati isto ili čak manje zaposlenih nego Željko Kerum četiri godine ranije. U aktualnom mandatu broj zaposlenika u gradskoj upravi sa zatečenih 435 zaposlenika povećao se na 464.

U povećanju od 29 zaposlenika, 15 ih je primljeno u pododsjeku za novoosnovano prometno redarstvo, a 14 na poslovima legalizacije.

Iz Banovine naglašavaju da će se do konca tekuće godine ta brojka smanjiti za 36 zaposlenika jer neki odlaze u mirovinu, a nekima prestaje radni odnos na određeno vrijeme. 


Nakon raspisanih natječaja, od kojih šest na neodređeno vrijeme, određenih prema nužnim potrebama službi i procjenama pročelnika, 13 na određeno vrijeme na poslovima legalizacije i fondova EU te jedno vježbeničko mjesto u prometnom redarstvu, ukupan broj zaposlenika bit će plus 12 u odnosu na zatečeno stanje.

Istekom ugovora na određeno vrijeme mandat aktualne gradske vlasti završit će s maksimalnim povećanjem od tri zaposlenika, s mogućnošću da povećanja uopće ne bude.

– Iako su nas “zakačile” sve moguće zakonske inicijative, koje samo smanjuju financijsku snagu jedinicama lokalne samouprave, da ne govorimo o milijunima naslijeđenih i podmirenih dugova, Grad Split jedan je od financijski najstabilnijih gradova u državi koji uredno podmiruje svoje obveze – istaknuo je gradonačelnik Ivo Baldasar i dodao da Grad Split ima najmanji prirez od svih većih gradova u Hrvatskoj.

>> Uhićen jedan huligan koji je brutalno napao suca Brunu Marića

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar IvanR
IvanR
18:41 12.10.2016.

U mojoj 50%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije