Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arbitraža u haagu

Slovenski ministar na sudu traži izlaz na more

Karl Erjavec,Vesna Pusić
Grgur Žučko/pixsell
06.06.2014.
u 08:57

Slovenija ima povijesno pravo na izlaz na otvoreno more, rekao je Karl Erjavec

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec danas će u Den Haagu, u kojem se odvija usmeni dio arbitraže o granici između Hrvatske i Slovenije, na engleskom jeziku govoriti o slovenskoj argumentaciji o razgraničenju na moru i komentirati neka stajališta koja je početkom tjedna već iznijela hrvatska strana.

– Slovenija ima povijesno pravo na izlaz na otvoreno more – rekao je Erjavec dodavši kako smatra da je mandat arbitraže da odredi kontakt slovenskih voda s otvorenim morem u Jadranu.

>>Spor sa Slovenijom: 'Očekujem točnu presudu Arbitražnog suda'

>>Počinje arbitraža o graničnom sporu sa Slovenijom

Komentara 16

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:17 06.06.2014.

Neka svoje pravo na izlaz na otvoreno more ishode od Talijana, stalno govore da su Trst i Gorica njihovi i silom oteti, pa je onda valjda i more ispred Trsta njihovo. Talijani imaju tri puta više mora od nas, njima 20 km2 neće faliti!

PE
pep
09:14 06.06.2014.

hrvatska je od vajkada pomorska zemlja pa ocekuje i ima pravo na razgranicenje po medjunrodnom pomorskom pravu

BS
bstrabi2
09:42 06.06.2014.

Pa kakav izlaz?Pa već ova vlada .Sve prodala.Od Savudrije do Dubravnika.I šta još im nudiju?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije