Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komadina:

'Slavko je vrlo često išao sam, to je tako i završilo'

riječki sdp
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
14.12.2014.
u 13:59

Neizbježno je bilo pitanje novinara o najavama bivšeg ministra financija Slavka Linića da samostalno izlazi na parlamentarne izbore.

- U Tuhelju je bio neformalni sastanak saborskih zastupnika, ministara, nekoliko gradonačelnika, bilo je različitih rasprava. Mogu samo reći da sve što govorim je javno, otvoreno i pod mojim imenom i prezimenom, volio bih da to učine i ostali – kratko je komentirao šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel posljednji SDP-ov susret u Tuhelju koje su obilježile premijerove primjedbe upućene riječkom gradonačelniku, a sve zbog njegovih otvorenih kritika oko Vladinih poreznih mjera. Obersnel se zajedno s vodećim SDP-ovim dužnosnicima, Mirandom Mrsićem, Rajkom Ostojićem, Toninom Piculom, Davorom Bernardićem, Željkom Jovanovićem i Zlatkom Komadinom danas susreo na svečanoj izvještajno-tematskoj konvenciji primorsko-goranskog SDP-a u Rijeci, čija je tema bila "Treće desetljeće županijskog SDP-a".

Neizbježno je bilo pitanje novinara o najavama bivšeg ministra financija Slavka Linića da samostalno izlazi na parlamentarne izbore. Obersnel o Linićevim razmišljanjima, kako je kazao, prvi puta čuje, stoga nije htio komentirati političke planove bivšeg stranačkog kolege. I potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Komadina komentirao je stranački susret u Tuhelju i Linićeve najave o samostalnom izlasku na izbore.

Novinare je zanimalo koliko je istine u pričama da je premijer Milanović napao riječkog gradonačelnika.

- Premijer je kritički govorio o mnogima, o kolegi gradonačelniku također, s obzirom na ovu situaciju oko novih zakona. Obersnel je vrlo jasno iznio svoje stavove kao odgovorna osoba grada, bilo je dosta diskusija na tu temu. Teško je reći da je to napad, to je bila jedna vrsta otvorenog razgovora – rekao je Komadina, a o Linićevom samostalnom izlasku na izbore kazao je kako je "Slavko vrlo često išao sam, to je tako i završilo". Takav mu se potez čini logičnim.

- Čovjek je povrijeđen situacijom koja mu se dogodila. Dalo bi se diskutirati je li sve to trebalo, no sretan put svakome – rekao je Komadina. Novinare je zanimalo hoće li i on ići s Linićem.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

- Ja sam svoj put socijaldemokracije izabrao '90. i moje mjesto je u SDP-u, barem ja tako mislim, a vidjet ćemo što drugi misle – komentirao je Komadina, a na pitanje imali li Linićeva lista šanse u Rijeci rekao je kako uvijek ima šanse, dodavši kako se utakmica dobiva i u zadnjoj četvrtini, nekada i u produžecima. Na Linićevoj bi listi navodno trebao biti i SDP-ov saborski zastupnik Luka Denona, najvjerniji prijatelj bivšeg ministra financija. Za Denonu je to, kazao je, iznenađenje.

- Vidjet ćemo kako će se odvijati ova predizborna godina, u kojem će pravcu ići moj SDP s rejtingom i svojim potezima koji će učvrstiti poziciju stranke. Vidjet ćemo, nikad ne reci nikad – odgovorio je Denona, a na inzistiranje novinara da odgovori znači li to da će izaći iz stranke kazao je kako nema namjeru izlaziti iz SDP-a, no dodao je kako će vidjeti što će se u sljedećih godinu dana događati u stranci, hoće li se učvrstiti kao lijeva stranka koja zadovoljava njegove interese, hoće li SDP učiniti sve da dobije izbore ili će se ponašati kao što se sada ponaša. Kasnije je Denona u svome govoru na skupu rekao kako ne zna hoće li biti na Linićevoj listi, no svakako hoće bude li izbačen iz SDP-a.

Kao zastupnik u EU parlamentu Tonino Picula događanja u stranci, kazao je, saznaje iz medija. Linićevim najavama o samostalnom izlasku na izbore Picula nije pretjerano iznenađen.

- Linić je time povukao potez koji su povlačili mnogi hrvatski političari kada su napuštali matične političke organizacije, osjećajući da imaju još dosta toga za reći, da se mogu ponuditi biračkom tijelu koje je na kraju jedini arbitar svačijoj političkoj ambiciji – kazao je Picula. Ostojić je bivšem stranačkom kolegi zaželio sreću u predstojećoj izbornoj utakmici dodavši kako je Linić ostavio duboki trag u SDP-u i Hrvatskoj, zbog čega je bio protiv njegova izbacivanja iz stranke. Njega će kao i nas, i svaku drugu stranku ocijeniti građani, rekao je Ostojić.

>>Linić: Na izbore idem kao nezavisni kandidat

Komentara 13

SE
sestrićna
14:23 14.12.2014.

kad slavko i sl sami odu u remetinec onda će ova država sama na svoje noge..

19
1995josip
14:25 14.12.2014.

Polako i sigurno se raspada SDP kokošinjac. Prvo Pušićkin HNS, a sada i Zoranov SDP . To su rezultati njihove nesposobne politike .

NV
novo vriijeme
14:29 14.12.2014.

Vidi se da je nekima u SDP važnije stolica makar i u propaloj socijaldemokratskoj stranci nego predsjednički izbori . U sred Josipovićeve kampanje oni se kolju i čovjek se pita jesu li Karamarkovi igrači, uznici ili malouminici. Jedno je sigurno ne cijene sve blagodati koje im je SDP dao a koje oni svojim kvalitetama sigurno ne zaslužuju, ne cijene narod koji ih trenutno plaća jer ne rade za njega, sve u svemo tuga i žalost od karaktera, a tuga i nama koji ih plaćamo da gledamo i slušamo sve ovo dok ih nimalo ne peče savjest zbog djece bez školske užine i staraca u konteinerima. HDZ za razliku od njih sada kada je gusto kao jedan, znaju što je prioritet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije