Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stanovnici su ogorčeni'

Slavica Jelenić: Gunja treba i zaslužuje vrtić

Slavica Jelinić
Goran Ferbežar/PIXSELL
01.03.2015.
u 12:20

- Sada kada je u tijeku obnova poplavljenih kuća prilika je da se iznađe način izgradnje dječjeg vrtića u Gunji - kaže Slavica Jelinić.

- Sada kada je u tijeku obnova poplavljenih kuća prilika je da se iznađe način izgradnje dječjeg vrtića u Gunji. Zato molim i lokalnu upravu i Vladu RH da se i prema djeci u Gunji ispoštuje Konvencija o pravima djeteta te da im se omogući ravnopravni položaj u predškolskom obrazovanju. Gunja treba i zaslužuje vrtić - kaže Slavica Jelinić, povjerenica HDSSB-a za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Pojašnjavajući svoj prijedlog Jelinić kaže kako na cijelom području županjske Cvelferije, koje obuhvaća tri općine sa devet sela i 14 tisuća stanovnika, postoji samo jedan vrtić i to u Drenovcima.

"S pravom su ogorčeni mještani Gunje"

Kaže kako vrtić nema niti Gunja kao jedno od najvećih sela u Hrvatskoj te da stoga nije niti čudo što se broj stanovnika u tome selu u deset godina smanjio za oko 1500 stanovnika.

- Isto tako ovaj veliki dio županjske Cvelferije ima samo ispostavu srednje županjske obrtničko-industrijske škole u Drenovcima sa nekoliko razrednih odjeljenja koja nije ispunila očekivanja pa su roditelji i nadalje primorani svoju djecu slati na školovanje u Županju, Vinkovce, Osijek ili pak susjednu državu BiH. S pravom su ogorčeni mještani Gunje koji za svoje mjesto kažu da je na kraju svega, na rubu, na samoj granici koju samo nesreća ne zaobilazi - zaključuje Jelinić.

>>Za poplavljena područja iz proračuna će se isplatiti 14 milijuna kuna

>>Premijer Milanović ručao u pučkoj kuhinji

Komentara 4

LO
lojtra1
15:52 01.03.2015.

Kad bi slavica digla kredit i sagradila vrtić siguran sam da bi joj dobro išlo jer je ona sigurna da bi bilo posla! Zato slavice nije to državni posao nego prilika za takve poput tebe!

Avatar wratnik
wratnik
16:06 01.03.2015.

Imali smisla prije vrtic nego obnova kuca???

JA
jamanuša
19:06 02.03.2015.

isto tako zaslužuje znati tko je minirao nasip da spasi begeš i šabac-zorku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije