Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže stajalište vlade

Sisački HDZ: Milanović i Vrdoljak nemaju isto mišljenje o gašenju rafinerije

HDZ Sisak,Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
23.09.2014.
u 12:41

Bivši član uprave INA-e i predsjednik uprave JANAF-a Dubravko Tkalčić je naglasio kako je za sudbinu nacionalne naftne kompanije veliki problem loš odnos između dva velika suvlasnika INA-e

Zabrinuti smo za sudbinu Rafinerije nafte Sisak, jer bi njezin gubitak za grad i Hrvatsku predstavljao katastrofu. Vjerujemo da Vlada neće dozvoliti njeno zatvaranje i u borbi za njenu opstojnost dajemo joj podršku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijske i Gradske organizacije HDZ-a u Sisku.

- Očekujemo jedinstveno stajalište Vlade oko Rafinerije, jer izgleda da premijer Milanović i ministar Vrdoljak o tome nemaju isto mišljenje. Osuđujemo postupak prodaje INA-e iz 2003. godine, koji očito nije bio dobar, ali na to nismo mogli utjecati. Ako dođemo na vlast u županiji, što očekujemo, pokrenut ćemo mjere za povoljnije poslovanje Rafinerije u Sisku, rekao je, uz ostalo, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i kandidat za župana, Ivo Žinić.

Bivši član uprave INA-e i predsjednik uprave JANAF-a Dubravko Tkalčić je naglasio kako je za sudbinu nacionalne naftne kompanije veliki problem loš odnos između dva velika suvlasnika INA-e. Rekao je kako se ranije moglo za INA-u mnogo više učiniti, posebno kada je u pitanju modernizacija rafinerija, koju je trebalo ranije započeti. U vrijeme poratne obnove zemlje i sisačke rafinerije, modernizacija je bila u drugom planu, pa bi sada, po mišljenju Tkalčevića, bio nužan tehnološki iskorak.

- Tražit ćemo izvanrednu tematsku sjednicu sisačkog Gradskog vijeća o sudbini Rafinerije nafte Sisak. Očekujemo kako će nam tada i predstavnici Vlade dati odgovore na pitanje o njenoj opstojnosti - rekao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Željko Krapljan.

>>'Borili smo se za domovinu, borit ćemo se i za Inu'

>>Pročitajte potresno otvoreno pismo radnika sisačke Rafinerije

>>'Bolno je uopće i pomisliti na sudbine radnika Rafinerije'

Komentara 3

ZA
Zagorakis
12:51 23.09.2014.

Ni Milanovićevo ni Vrdoljakovo mišljenje ne može biti dobro...

PO
ponavljac
22:15 23.09.2014.

Siščani, pa što s ečudite, opet izuaberite SDP-ove poštenjačine na vlast poput vaše marinice, rafinerija u projugoslavesnoj rijeci radi , a VI? Možd aočekujete od jednog dalmatinskog alfa mužjaka d amu je stalo do stanovnika Hrvatske? isto koliko i drugomm dalmatinskom alfa mućjaku snaderu koju je i poklonio mađarima , ali zato su mnogi siščani sa ostalim ljudima iz Slavonije i Zagorja išli pomagati dalmatincima s obziromda su oni hrabri i pametni kakvi jesu na vrijeme otišli iz svojih krajeva znajući da će netko drugi riskirati živote za njihove lagodne živote i naravno njihovih obitelji

Avatar hdz1848
hdz1848
12:59 23.09.2014.

E jeste nam hadezejci napravili probleme s INA-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije