Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Ljubojević:

'Izaslanik Božović se samo postavio zaštitnički u ime Srbije kao svaka majka prema svome čedu'

siniša ljubojević
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
06.01.2017.
u 09:20

Govor Vladimira Božovića, izaslanika i savjetnika premijera Srbije Aleksandra Vučića, izazvao je burne reakcije u Hrvatskoj

Predsjednik Srpskog kulturnog društva Siniša Ljubojević stao je u obranu Vladimira Božovića, izaslanika i savjetnika premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je jučer gostovao na prijemu uoči pravoslavnog Božića koji je organizirao predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac. On tvrdi kako je obraćanje Božovića izazvalo bespotrebne i senzacionalističke reakcije medija u Hrvatskoj.

– Izaslanik premijera Vučića jasno je rekao da Srbija želi najbolje odnose s Hrvatskom i poslalo poruku mira i zajedništva, te poziv da se gradi ekonomski snažno i demokratski stabilno društvo. Ovakva prijateljska i otvorena poruka Hrvatskoj susjedne, a Srbima u Hrvatskoj matične države, doprinosi razvoju regionalne stabilnosti na politički trusnom području Balkana – rekao je Ljubojević.

– Naravno da se izaslanik premijera osvrnuo i na tragičnu historiju srpskog naroda u Hrvatskoj, te se postavio zaštitnički u ime Države kao svaka majka prema svome čedu. I nakon osvrta na tužnu historiju, izaslanik Božović poziva da s ljubavlju gledamo u bolju budućnosti. Da u poruci Vladimira Božovića niti premijer Plenković nije čuo ništa loše dokazuje zahvalom izaslaniku Božoviću na dolasku u Zagreb i to nakon njegovog obraćanja – dodao je.

Istaknuo je kako Hrvatska treba i štiti interese Hrvata u Srbiji i cijelom svijetu, ali treba prihvatiti da Srbija ima pravo i da će štititi interese Srba u Hrvatskoj.

– Reakcije medija i nekih političara u Hrvatskoj zasjenjuju radost proslave pravoslavnog Božića. Svi treba da se trudimo da se uspostavi politička čvrsta stabilnost Srbije i Hrvatske, na interes obje države i oba naroda. Prestanimo senzacijama hraniti ekonomski iscrpljene građane i mislimo kako svima ostvariti bolje sutra – zaključuje Ljubojević. 

>> Stier upozorio Vučićevog izaslanika: 'U svom je govoru koristio iste teze kao i Slobodan Milošević'

Komentara 64

Avatar vatrogasac
vatrogasac
09:38 06.01.2017.

To je bila otvorena prijetnja ratom na opće zgražanje i razočarenje cjeloklupne javnosti,ne samo ponašanjem bradatog srbijanskog ekstremiste radikala.Puno više kukavičlukom nazočnih predstavnika hrvatske politike,da je srbin graknuo kladim se da bi pobjegli u mišije rupe. Nevjernik,milijunaš pupavac opet jee iskoristio pravoslavni Božič za širenje razdora i mržnje u Hrvatskoj,tužno i za svaku osudu!

Avatar Idler 3
Idler 3
09:30 06.01.2017.

I mi se nadamo kak više nigdar nebu "Oluje"....kojoj su prethodili masovni zločini, progoni, pljačke, strijeljanja ranjenika iz bolnice...al najbitnije od sveg - ak je to njima božićna tema nek naše pretstavnike više tam nit ne zoveju.

CR
crocro
09:37 06.01.2017.

Što bi se dogodilo da Hrvatski izaslanik dođe u srbiju i održi govor u kojemu bi dominantno izjavio da će Hrvatska braniti interese Hrvata u srbiji svim raspoloživim sredstvima. Pa Hrvatski diplomat u srbiji još iste večeri spakirao bi kofere i otišao na privremeni odmor u Hrvatsku, a Hrvatska bi dobila najoštriju diplomatsku notu za rang nižu od otvorenog rata. Tako nešto ne smije se izjaviti u nekoj zemlji i to u vrijeme međusobnog čestitanja Božića. Gosp. Plenković s delegacijom je trebao odmah napustiti Pupovčev skup i na konferenciji za novinare izreći srbiji sve što ih ide, dokle ćemo gutati knedle u svojoj zemlji a ni krivi niti dužni, dokle će nam držati moralna predavanja u našoj zemlji, naročito Pupavca za govornicom Hrvatskoga Sabora kada nam drži predavanja o pločama na kojima piše "Za Dom spremni" a istodobno niti jedne riječi da srbiju vode redom četničke vojvode i gdje Šešelj na srpskim trgovima javno pali Hrvatske zastave. Dajte recite Pupavcu da malo o tome govori a ne stalno o nekakvim pločama. I onda na kraju dođu srpski izaslanici u Hrvatsku i izjave da će braniti srbe u Hrvatskoj svim raspoloživim sredstvima. Zar to nije otvorena najava i mogućnost nove agresije srbije na Hrvatsku. A mi smo na to vrući kao čaj. Nakon dva dana stajanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije