Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu

Sindikati podupiru prosvjed protiv neoliberalizma 12M

prosvjed
Luka Stanzl/PIXSELL
11.05.2012.
u 19:34

Prosvjeduje se i protiv politike štednje koja služi, smatraju, održanju postojeće ideologije i uspostavljenog ekonomskog i političkog modela.

Sindikalne središnjice podržavaju prosvjed 12M koji bi se trebao održati ove subote u 18 sati na središnjem zagrebačkom trgu. Sindikati pozivaju svoje članove da se pridruže, kako pišu, globalnom pokretu protiv bezdušnog svjetskog poretka u kojem sva moć i vlast pripadaju izrazito uskom krugu najbogatijih dok je ostatak svijeta prisiljen živjeti po njihovu diktatu. Prosvjedom žele pokazati neslaganje sa smjerom kojim svjetski poredak ide.

– Građani su pod sve većim opterećenjem saniranja posljedica tuđih pogrešnih ekonomskih politika koje su dovele do krize, a ostvarenje Ustavom definirane socijalne države postaje sve dalji i sve manje dostižan ideal u koji malo tko više vjeruje. Štoviše, po nekim aktualnim događajima u kojima se represivni aparat stavio u službu protivnika sindikalnih sloboda, zanemarivši prethodno svoju dužnost sankcioniranja gospodarskog kriminala, čak pokazujemo i inovativnost u praksi anomalija neoliberalizma. Najave iz Vlade navode nas na zaključak da će praksa svaljivanja tereta krize isključivo na leđa građana najvjerojatnije ostati jedini način konsolidacije državnih financija kroz daljnje umanjenje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika –piše u priopćenju iz Hrvatske udruge sindikata (HUS).

Prosvjeduje se i protiv politike štednje koja služi, smatraju, održanju postojeće ideologije i uspostavljenog ekonomskog i političkog modela.

Komentara 6

Avatar ukurtapash
ukurtapash
20:07 11.05.2012.

bullcrap. \"Prosvjeduje se i protiv politike štednje koja služi, smatraju, održanju postojeće ideologije i uspostavljenog ekonomskog i političkog modela.\"mjere stednje uzrokovane umjetnom krizom sluze stvaranju novog svjetskog poretka i globalne vlade. mislim da to znaju i organizatori ovakvih \"prosvjeda\" no za divno cudo toga nema u njihovim objavama. znakovito? mozda. vrijeme ce pokazati.

DU
Deleted user
20:17 11.05.2012.

dakle tih famoznih 1% multimilijardera koji se spominju u svim prosvjedima širom U.S.A. vlasnici su tih umjetno posrnulih banaka koje se onda saniraju novcem poreznih obveznika kako bi se ti isti obveznici još više osiromašili. i u EU i u U.S.A. na djelu je uništavanje srednje klase kako bi se što više ljudi učinilo ovisnima o tim istim bankama koje su sanirali svojim novcem. Amerika se kao država zadužuje kod tog istog privatnog kapitala čiji vlasnici (većinom židovi) određuju pravila igre i kontroliraju političare. sve u svemu, na djelu je jedna velika prijevara i postojeći sistem treba kompletno promijeniti.

BO
bortox
20:52 11.05.2012.

Čim sindikati podupiru prosvjed znači da isti propada... da traže četvrtog za belu.. nebi ga našli..toliko o sindikatima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije